Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟ «ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ» ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Σ.ΑΡΑΒΙΑ, Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ ΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ (Β.Π.) και ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ, ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΥΠΟ…ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΔΙΕΥΘ/ΝΤΗ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ και ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ…!!!

Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ και ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ ΑΛΛΑ, ΣΤΟ…ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ…!!!

«Σημεία και τέρατα»…
Καινούργιο, πρωτοφανές  και απίθανο σήριαλ με πέπλο «μαύρης και άσπρης σκόνης» εκτυλίσσεται στο ΥΠΕΘΑ, με πρωταγωνιστή τον Υπουργό Π.Καμμένο και με αφορμή μία διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Σαουδικής Αραβίας για την πώληση  300.000 βλημάτων των 105 mm από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία αξίας 66 εκατ. ευρώ, η οποία όλως παραδόξως αν και διακρατική, υπεγράφη εκ μέρους της Σ.Αραβίας , από Έλληνα μεσάζοντα, γεγονός πού ακυρώνει  τον χαρακτήρα της «διακρατικής» και κατά συνέπεια γεννά τεράστια—αμείλικτα  ερωτηματικά, τι κρύβεται πίσω από αυτή την άκρως σκοτεινή συμφωνία και καλούνται να μη κρύβονται και να σιωπούνΤσίπρας-Καμμένος αλλά να δώσουν άμεσα εξηγήσεις.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της πρώτης σε κυκλοφορία στην Ελλάδα εφημερίδος «Πρώτο Θέμα», δημιουργήθηκε επεισόδιο στις 30 Αυγούστου μεταξύ Καμμένου και του Ταξίαρχου Διευθυντή Αμυντικών Προγραμμάτων και Κυρίων Συμβάσεων που ο ίδιος ο υπουργός είχε επιλέξει για την ευαίσθητη αυτή θέση πέντε μήνες νωρίτερα... 
********
Ο Καμμένος είχε καλέσει τον Ανώτατο Αξιωματικό της Διεύθυνσης Εξοπλισμών στο γραφείο του και εκεί, ενώπιον του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη, του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, και άλλων συμβούλων του, εξερράγη. 
********
«Κύριε ταξίαρχε, από τη στιγμή αυτή τίθεστε σε διαθεσιμότητα», ενώ την ώρα του άγριου καβγά, έξω από το γραφείο παρέμεναν με εντολή του Καμμένου τέσσερις στρατονόμοι με εξάρτυση και χειροπέδες, αναμένοντας οδηγίες για να συλλάβουν τον… ταξίαρχο...!!!
********
Γιατί όμως αυτός ο άνευ προηγουμένου σαματάς και η εκτυφλωτική «πρεμούρα» του…Καμμένου…;;;
********
Διότι πρίν από δύο μήνες από το επεισόδιο πού έγινε στις 30 Αυγούστου, συγκεκριμένα δε την 13ης Ιουνίου, υπεγράφη η  διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας   μεταξύ του Γενικού Διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων τού ΥΠΕΘΑ και του μεσάζοντα Β.Π. ( και ΟΧΙ με εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Σ.Αραβίας)  στο αεροδρόμιο της... Μίκρας...!!! 
********
Μάλιστα δε εκτός από την αγορά πυρομαχικών για άρματα μάχης, στη διακρατική συμφωνία περιλήφθηκε και πρόβλεψη για πιθανή πώληση στο Ριάντ και αεροπορικών βομβών τύπου MK-82 και MK-83…
Δηλ. το Ελληνικό Υπουργείο επεξέτεινε τη συμφωνία, (αυτονόητο προς όφελος ποίου...) 
********
Όμως περίπου δύο μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 29 Αυγούστου, ο Ταξίαρχος Διευθυντής Αμυντικών Προγραμμάτων και Κυρίων Συμβάσεων συναντάται στο Πεντάγωνο με τον ΕΠΙΣΗΜΟ επικεφαλής της Διεύθυνσης Συμβάσεων και Συμφωνιών του Υπουργείου Αμυνας της Σαουδικής Αραβίας. 
********
Το Ριάντ καίγεται για την ταχεία ολοκλήρωση της συμφωνίας. 
Είναι η εποχή που η Διεθνής Κοινότητα έχει αρχίσει να επικρίνει τη Σαουδαραβική Κυβέρνηση για τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Υεμένη, που έχουν ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων. 
********
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ο Ελληνας διευθυντής Αμυντικών Προγραμμάτων, Αξιωματικός με τον βαθμό του Ταξιάρχου, (προφανώς ανυποψίαστος) μεταφέρει στον Σαουδάραβα συνομιλητή του ότι θα μπορούσε να επιθεωρήσει τις προς πώληση αεροπορικές βόμβες που βρίσκονται στην αεροπορική βάση της Λάρισας.
Σύμφωνα πάντα με ότι είχε υπογραφεί με τον Έλληνα μεσάζοντα. 
********
Ο Σαουδάραβας Αξιωματικός, προς έκπληξη της Ελληνικής πλευράς, δηλώνει ότι είναι ο ΜΟΝΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ  για υπογραφή συμβάσεων και συμφωνιών Στρατιωτικής φύσης και ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τη διακρατική συμφωνία που είχε υπογράψει η Ελληνική πλευρά με τον περίεργο αντιπρόσωπο-μεσάζοντα Β.Π. ο οποίος υποστήριζε ότι ήταν εξουσιοδοτημένος από το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.
********
Δηλ. καθαρά και ξάστερα δεν αποδέχεται την συμφωνία πού υπεγράφη από το Ελληνικό ΥΠΕΘΑ με τον μαϊμού- δήθεν αντιπρόσωπο της Σαουδαραβικής Κυβέρνησης…Έλληνα μεσάζοντα πού υπέγραψε εν αγνοία της και για λογαριασμό  της.
********
Όπως σαφέστατα προκύπτει ο Καμμένος δεν γνώριζε εξ αρχής τη συνάντηση του Έλληνα Ταξίαρχου και το σπουδαιότερο δεν την ήθελε με τίποτα για να μην αποκαλυφθεί ότι η διατυμπανιζόμενη «διακρατική» συμφωνία  ήταν μούφα, αφού ούτε η Σαουδαραβική Κυβέρνηση την αποδέχεται, όταν μάλιστα την υπογράφει για λογαρισμό της ο Έλληνας μεσάζοντας, τον οποίον φέρεται να  «φύτεψε» ως επίσημο εκπρόσωπο της Σαουδαραβικής Κυβέρνησης ο Καμμένος.
********
Τη συνέχεια αυτής της -εν συντομία- πρωτοφανούς κωμικοτραγικής ιστορίας πού σηκώνει μεγάλο κονιαρτό σκόνης μαύρης ή άσπρης, θα τον δούμε να εξελίσσεται  στη Βουλή και από εκεί θα συναχθούν ασφαλή συμπεράσματα πού ενδεχομένως να φρίξει.. «κόσμος και κοσμάκης»…!!!
                 -----------------------

5 σχόλια:

  1. Πλαστοργαφία του κερατά... Ο Καμμένος παρουσίασε ένα χαρτί τον οποίον υπογράφει ένας ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ της Σαουδαραβίας και το βάφτισε Εξουσιοδότηση.!!!
    Σημειώνω ότι η ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ τού απόστρατου δεν είχε ούτε το εθνόσημο ούτε το λογότυπο της Σαουδαραβικής Κυβέρνησης.
    Καί η κατσαπλιάδικη και δόλια κυβέρνηση, τί έκανε.;;;
    Αμέσως με τροπολογία πού κατέθεσε στη βουλή κατάργησε την Ανεξάρτηση Αρχή Ελέγχου Δημοσίων Συμβάσεων.
    Δηλ. να κυβερνούν ανεξέλεκτα σαν αντάρτες του βουνού.
    Η υπόθεση είναι στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσχετοι επικίνδυνοι και αφελείς!!
    Διχαστες λαϊκιστές λασπολογοι φασίστες της αριστεράς που έβγαλαν το δήθεν σκάνδαλο αυγενακη και να καλύψουν τις οποίες ηλιθιότητες του πάντα !!
    Στο πόθεν έσχες πρέπει να θυμάστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η υποθεση αυτη βρωμαει απο παντου σκανδαλο.Στην Βουλη,παλι οι Συριζανελ θα τον καλυψουν τον Μπουλη,γιατι αν πεσει αυτος,πεφτουν και αυτοι.
    Μονον ενας Εισαγγελεας ισως βγαλει ακρη και αυτο με αμφιβολια,αφου στο πρωθυπουργικο γραφειο,η Θανου κινει τα νηματα της δικαιοσυνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η υποθεση αυτη βρωμαει απο παντου σκανδαλο.Στην Βουλη,παλι οι Συριζανελ θα τον καλυψουν τον Μπουλη,γιατι αν πεσει αυτος,πεφτουν και αυτοι.
    Μονον ενας Εισαγγελεας ισως βγαλει ακρη και αυτο με αμφιβολια,αφου στο πρωθυπουργικο γραφειο,η Θανου κινει τα νηματα της δικαιοσυνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή