Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ "ΗΓΕΣΙΑ" ΤΣΙΠΡΑ (ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗ) και 53...ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ...!!!

ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ Η "ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ" ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟΝ...ΣΥΡΙΖΑ...!!!

Η αμφισβήτηση της "ηγεσίας" Τσίπρα στον  ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει...
Η αμφισβήτηση της ηγεσίας δεν προέρχεται αυτή τη φορά από την "αριστερή πλατφόρμα" του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με την οποία υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, ένα μορατόριουμ, αλλά από την… αριστερή πτέρυγα της προεδρικής πλειοψηφίας, τη λεγόμενη ΑρΑρέν...!!!

Με μία απροσδόκητη εσωκομματική κριτική βρίσκεται αντιμέτωπος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τρεις εβδομάδες μετά τη νίκη του κόμματος στις ευρωεκλογές και λίγο πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που πιθανόν να αποφασίσει αλλαγές στην ηγετική πυραμίδα με  ανακατανομές ρόλων, αλλά και να λάβει κρίσιμες αποφάσεις κυρίως για την πολιτική κατεύθυνση και τις συμμαχίες.
 ********
53 στελέχη αυτής της ομάδας, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Ευκλείδης Τσακαλώτος, Θοδωρής Δρίτσας, Ηρώ Διώτη, Θεανώ Φωτίου, Βασιλική Κατριβάνου, Τασία Χριστοδουλοπούλου, και επιφανή στελέχη όπως η Μάνια Μπαρζέφσκι, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος, ο Χρήστος Λάσκος, ο Γιάννης Αλμπάνης, ο Μάκης Μπαλαούρας, ο Άλκης Ρήγος και η Ράνια Ζβίγκου κατηγηρούν την ηγεσία για έλλειψη συλλογικότητας στη λήψη αποφάσεων, με εξωθεσμικές λειτουργίες, για κακούς χειρισμούς κατά τις πρόσφατες εκλογές, για εγκατάλειψη των κινημάτων. 
********
Ζητούν αριστερή στροφή στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος.
********
Η κίνηση αιφνιδίασε το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα. Κινήσεις που φανέρωναν αυτό το κλίμα δυσαρέσκειας υπήρχαν εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες, ωστόσο τέτοιας εμβέλειας πρωτοβουλία από τόσα στελέχη δεν την περίμενε κανείς. 
********
Το γεγονός όμως ότι συντελείται πλέον στην πράξη η διάσπαση της προεδρικής πλειοψηφίας στον ΣΥΡΙΖΑ, επανατοποθετεί τους συσχετισμούς και διαμορφώνει μία νέα κατάσταση.
*********
Φαντασθείτε να γίνουν και Κυβέρνηση, αυτά τα "νούμερα"  της αριστερής λετσαρίας, θα κονιορτοποιηθούν στα εξ' ών συνετέθησαν....
             -------------------

1 σχόλιο:

  1. Tους διαφωνούντας να τους προσλάβει η Νδούλα, ώστε να αυξήσει τα σούργελα που τρέφει στους κόλπους τους.
    Α! Ναι, να φέρουν τα καρότα και τα αγγούρια τους μαζί... Θα γίνει ένα όργιο μούρλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή