Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΠOIOI (και με πόσα) ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ...

«ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΕΡΑΝΟΣ» και ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΓΟΗΤΡΟΥ...

Πατριωτικός «έρανος» στα μεγαλύτερα πορτοφόλια της χώρας βρίσκεται εν εξελίξει προκειμένου να διασωθεί η Εθνική Τράπεζα.
Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλει ενεργά  ο Πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επικοινωνεί με τους Ελληνες κροίσους, τους οποίους παρακινεί να συμμετάσχουν στην αύξηση.
Το σχέδιο της διοίκησης για τη διάσωση της Εθνικής είναι να συγκεντρωθούν περί τα 450 εκατ. από πολυεκατομμυριούχους, περίπου 200 εκατ. από μεγάλους Ελληνες επιχειρηματίες και 200 έως 300 εκατ. από το δίκτυο. 
***********************
Για τους καταθέτες δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. 
***********************
Ούτως ή άλλως, αν δεν συγκεντρωθούν τα κεφάλαια θα τα καλύψει στο σύνολό τους το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 
***********************
Ωστόσο, ενδεχόμενη κρατικοποίηση της Εθνικής έχει ισχυρό συμβολισμό και θα δημιουργήσει πολιτικές εντυπώσεις.
                -----------------------------------------------------------

Ο κ. Βίκτωρας Ρέστης με στόλο 120 πλοίων και ένα δίκτυο επιχειρήσεων που απλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, με δύο ναυτιλιακές εταιρείες, εκ των οποίων η μία εισηγμένη στη Wall Street. 

Η οικογένεια Μαρτίνου, ένα παραδοσιακό ναυτιλιακό τζάκι που εκπροσωπείται από τους κυρίους Ανδρέα, Θανάση και Ντίνο Μαρτίνο.

Ο κ. Γιώργος Οικονόμου, ο εφοπλιστής που είναι διά­σημος για τα περίπλοκα χρηματοδοτικά σχήματα που χρησιμοποιεί και θεωρείται ένας από τους πιο δυνατούς χρηματιστηριακούς παίκτες.

Ο κ. Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος είναι παραδοσιακός εφοπλιστής με στόλο 37 πλοίων.

Οι τρεις αδελφοί Κωνσταντακόπουλοι. 
Ο 42χρονος Αχιλλέας ασχολείται περισσότερο με την ΤΕΜΕΣ Α.Ε., που είναι το οικογενειακό όχημα για τον τουρισμό, αλλά και ο φορέας ανάπτυξης πολυτελών τουριστικών εγκαταστάσεων στην Μεσσηνία, όπως το «Costa Navarino».

* Σπύρος Λάτσης.
Για τον πλουσιότερο Ελληνα -σύμφωνα με τις λίστες του «Forbes»- δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά, καθώς «μιλάει» γι’ αυτόν ο μύθος του. 
Ο γιος του καπετάν Γιάννη πήρε στα χέρια του μια σημαντική περιουσία και την απογείωσε.

* Γεώργιος Δαυίδ.
Ενας statesman με διεθνή αποδοχή
Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Coca-Cola Ελληνικής Εταιρείας Εμφιαλώσεως Α.Ε. -από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές του δημοφιλούς αναψυκτικού σε όλο τον κόσμο, ο 76χρονος κ. Γεώργιος Δαυίδ

* Δημήτρης Μελισσανίδης
50 εκατ. ευρώ από τον «Τίγρη»
Να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου με 50 εκατ. ευρώ λέγεται ότι ζήτησε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής από τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη. 

* Πάνος Γερμανός
Και η Εθνική θέλει τον Γερμανό της
Ο 63χρονος επιχειρηματίας με καταγωγή από τις Μηλιές της Ηλείας είναι δίχως αμφιβολία ένας από τους λίγους κερδισμένους επενδυτές στον χώρο του λιανεμπορίου την εποχή των μνημονίων

* Δημήτρης Δασκαλόπουλος 
Ο επενδυτής της μετανεωτερικότητας 
Ο σημερινός πρόεδρος του ΣΕΒ -κατέχει το αξίωμα αυτό από το 2006- δεν είναι σε καμία περίπτωση η τυπική περίπτωση Ελληνα επιχειρηματία. 

* Ευάγγελος Μυτιληναίος 
Πρώτα Ελληνας και μετά επιχειρηματίας 
Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, η διοίκηση της Εθνικής δεν θα μπορούσε παρά να χτυπήσει την πόρτα του κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου

* Αριστοτελης Μυστακιδης 
O νεαρότερος Ελληνας δισεκατομμυριούχος 
Ο λόγος για τον 50χρονο Τέλη Μυστακίδη, ο οποίος με περιουσία 2,8 δισ. ευρώ και μαζί με τον Σπύρο Λάτση και τον Φίλιππο Νιάρχο εκπροσωπούν στις διάφορες διεθνείς λίστες την κατηγορία «Ελληνες δισεκατομμυριούχοι». 

* Βασίλης Θεοχαράκης 
Μια πολυσύνθετη προσωπικότητα στο τιμόνι ενός δυναμικού ομίλου 
«Ο Βασίλης Θεοχαράκης είναι μια πολυσύνθετη προσωπικότητα στο τιμόνι ενός δυναμικού και διαφοροποιημένου ομίλου επιχειρήσεων μεγάλης εμβέλειας: από την αυτοκινητική βιομηχανία, τις τραπεζικές εργασίες, την κατασκευή και την υγειονομική περίθαλψη, στα καλλυντικά, τα ψηφιακά 

* Σπύρος Θεοδωρόπουλος 
Ο επίμονος βιομήχανος
Το 2011 ο 55χρονος σήμερα κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος αναδείχθηκε «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» στο ελληνικό σκέλος του διεθνώς αναγνωρισμένου διαγωνισμού «World Entrepreneur Of The Year».

* Πολυχρόνης & Γιάννης Συγγελίδης 
Ταυτισμένοι με το αυτοκίνητο 
Τα δύο αδέλφια, ο Πολυχρόνης και ο Γιάννης Συγγελίδης -όπως και όλη η οικογένειά τους- είναι ταυτισμένα με την ιστορική διαδρομή της αγοράς του αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Γιοι του Γιώργου Συγγελίδη που ίδρυσε το 1965 τη Citroen Hellas AEBE

* Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος
Η Εκκλησία να συμμετάσχει με 400 εκατ.
«Καταθέτομεν αγωνίαν, διερωτώμενοι, εάν ως μέτοχοι, αλλά και ως ποιμαίνουσα Εκκλησία, θα μείνωμεν αδιάφοροι και απαθείς εις τον επιχειρούμενον αφελληνισμόν της μεγαλυτέρας Τραπέζης της Πατρίδος μας και τον αφανισμόν της επενδεδυμένης εις αυτήν περιουσίας μας!».

* Τζον Κάλαμος 
Ο Ελληνοαμερικανός βασιλιάς των funds 
Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας από το Σικάγο ανήκει στους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς, σύμφωνα με το «Forbes», και η προσωπική του περιουσία υπολογίζεται στα 2 δισ. δολάρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου