Τρίτη 9 Απριλίου 2013

«ΖΗΤΗΜΑ» ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΘΑ ΘΕΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ.;;;

ΗΔΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ...!!!

Απίθανο φαντάζει όμως μακάρι και ποιός δεν θα ήθελε να γίνει...;;; 
Δύο συσκέψεις έχουν πραγματοποιηθεί ήδη στο Υπουργείο Εξωτερικών για το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων καθώς στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας βρίσκεται πλέον ο φάκελος που σχηματίστηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού. 
Η πρώτη σύσκεψη των υπηρεσιακών παραγόντων που ασχολούνται με την υπόθεση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη με την επιστροφή του Υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, από την Κροατία, ενώ η δεύτερη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα. 
***********************
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Εξωτερικών θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, πού θα ανακοινωθούν άμεσα.
                        -----------------------------------
Προτο θεμα

1 σχόλιο:


  1. Στον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Φωκίωνα Γεωργακόπουλο διαβίβασε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος την απόρρητη έκθεση της Ομάδας Εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για την έρευνα των αρχείων που αναφέρονται στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προκειμένου να γίνει νομική επεξεργασία, αξιολόγηση και στοιχειοθέτηση των αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου και να υποβάλει σχετική γνωμοδότηση.

    Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα δεν έλαβε ποτέ αποζημιώσεις για τα δεινά που υπέστη στη ναζιστική κατοχή, ή για το κατοχικό δάνειο.

    Το υπουργείο Εξωτερικών έχει διαμηνύσει ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το θέμα και γι αυτό το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται συσκέψεις για το θέμα στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας.
    Απο πρωτο θεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή