Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΕΙΧΑΝ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ... ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ...!!!

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ και ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ...!!!

Ενα καλοκαιρινό βράδυ του περασμένου Ιουνίου οι 4 συνομιλητές του Πάνου Καμμένου, κορυφαία στελέχη των ΑΝΕΛ, κόντεψαν να στραβοκαταπιούν τα καλαμαράκια που τους είχε φιλέψει ο πρόεδρος όταν κουβεντιάζοντας στο μπαλκόνι έμαθαν ότι το κόμμα τους είχε έρθει πολύ κοντά με την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το τελευταίο που περίμεναν να ακούσουν όμως ήταν ότι το κόμμα τους, το οποίο τοποθετούνταν στον χώρο της λαϊκής και πατριωτικής Δεξιάς, ήταν σε… προχωρημένες συνομιλίες με την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εξέρχονταν ενισχυμένη με φουλ ριζοσπαστικό, αντιμνημονιακό αέρα μετά τις δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. 
***********************
Η συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα πριν από μία εβδομάδα μπορεί να δημιούργησε αίσθηση και μεγάλη μουρμούρα στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου, όμως δεν ήταν εξέλιξη της τελευταίας στιγμής. 
***********************
Οπως αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ», ήδη από την εποχή των διερευνητικών εντολών οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν έρθει σε επαφή και προχωρημένες συζητήσεις για κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες στην περίπτωση που το κόμμα του κ. Τσίπρα καταλάμβανε την πρώτη θέση. 
***********************
Οπως πληροφορήθηκαν οι συνδαιτυμόνες του Πάνου Καμμένου εκείνο το βράδυ στο μπαλκόνι του προέδρου, ρόλο ενδιάμεσου στις επαφές είχε ο εξ απορρήτων διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα Νίκος Παππάς, ενώ οι συνομιλίες είχαν φτάσει σε επίπεδο «μοιράσματος υπουργείων». 
***********************
Οπως έγινε αντιληπτό, η πλευρά των ΑΝΕΛ ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας, Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης - αίτημα το οποίο ευχαρίστως συζητούσε η άλλη πλευρά, καθώς η γενική εκτίμηση ήταν πως ο δικός τους χώρος ούτε έχει ούτε καίγεται να αποκτήσει το βάρος της διαχείρισής τους
***********************
Το καλαμαράκι όμως στάθηκε στον λαιμό και για έναν ακόμα λόγο. 
***********************
Την ώρα που τα κορυφαία στελέχη του αντιμνημονιακού δεξιού κόμματος άκουγαν το σχέδιο «ΣΥΡΙΖΕΛ», το πολιτικό σκηνικό ήταν ήδη υπό την επήρεια της έντονης κόντρας μεταξύ του κ. Καμμένου και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για το περίφημο νον πέιπερ του πρώτου, με το οποίο έδινε το πλαίσιο της συνεργασίας των ΑΝΕΛ με τη… Νέα Δημοκρατία. 

***********************
Οι στενές επαφές ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οδήγησαν τελικά στην έξοδο κορυφαία στελέχη των δεύτερων (Κώστας Μαρκόπουλος, Χρήστος Ζώης, Γ. Κουράκος και Μιχ. Γιαννάκης). 
                       ----------------------------------------
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δηλώσεις υπέρ της δημιουργίας μιας «πλατιάς λαϊκής συμμαχίας με σκοπό την κατάργηση του Μνημονίου» έχουν κάνει στελέχη με μεγάλη επιρροή στην ηγετική ομάδα, όπως ο Νίκος Βούτσης, ενώ θετικά εκφράζεται η πλευρά της Πλατφόρμας 2010 (Δ. Παπαδημούλης, Ρένα Δούρου, Γ. Μπαλάφας). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου