Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΕΧΑΣΑΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΟΙ «ΛΟΜΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ» και ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΡΑΚΙΑ», ΤΩΝ...ΑΚΡΩΝ...!!!

ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ--ΤΖΕΪΚΟΜΠ ΡΟΤΣΙΛΝΤ--ΤΖΟΝ ΠΟΛΣΕΝ...!!!

Ζημίες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ εγγράφουν μεγάλα ξένα επενδυτικά κεφάλαια και διακεκριμένοι παράγοντες των αγορών που στοιχημάτισαν σε... πτώση του ευρώ. 
Οι μεγάλες απώλειες που κατέγραψε το fund Advantage Plus του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Τζον Πόλσον,

εξαιτίας των θέσεων που άνοιξε ποντάροντας κατά του κοινού νομίσματος είναι ενδεικτική, αλλά δεν είναι μοναδική. 
-- *********-- 
Ηχηρά ονόματα της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, όπως ο λόρδος Τζέικομπ Ρότσιλντ και ο Τζορτζ Σόρος, αλλά και Εxchange Τraded Funds (ETF), που δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι για να καρπωθούν τη ζήτηση για προϊόντα που στοιχημάτιζαν ότι η Ευρωζώνη θα διαλυθεί λόγω της «ελληνικής τραγωδίας», βλέπουν τις τοποθετήσεις τους να απαξιώνονται.
-- *********-- 
Η κίνηση της ισοτιμίας του ευρώ από το χαμηλό των 1,2043 της 23ης Ιουλίου προς τα τρέχοντα επίπεδα του 1,30 ήταν ανάστροφη των...
...προσδοκιών όσων σόρταραν το κοινό νόμισμα. 
-- *********-- 
Προσδοκίες που εδράστηκαν στην εκτίμηση ότι θα αυξάνεται συνεχώς ο κίνδυνος αποσύνθεσης της Ευρωζώνης και κορυφώθηκαν την ίδια περίοδο που η Ελλάδα όδευε σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, με τις δημοσκοπήσεις στη χώρα να διαπιστώνουν ισχυρές φυγόκεντρες τάσεις. 
Εκτοτε, όμως, «έπεσε πολύ κρύο νερό» σε όλους όσοι μέχρι τότε πίστευαν ότι ένα «ατύχημα» ήταν προ των πυλών.
-- *********-- 
Την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, οπότε και κορυφώνονταν τα στοιχήματα κατά του ευρώ (περίοδος που μεσολάβησε ανάμεσα στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα), η αμερικανική επιτροπή Commodities Future Trading Commission ανακοίνωσε ότι σε πέντε μόλις συνεδριάσεις άνοιξαν θέσεις στα παράγωγα κατά του ευρώ της τάξης των 36 δισ. δολαρίων. 
Εκείνη την περίοδο το ευρώ σημείωνε απώλειες της τάξης του 7% από τον Απρίλιο.
-- *********-- 
Την ίδια εποχή άνοιξαν ακόμα και καινούργια αμοιβαία διαπραγματεύσιμα στα χρηματιστήρια, γνωστά και ως Exchange Traded Funds, που είχαν μοναδική στρατηγική το σορτάρισμα του ευρώ. Μεταξύ αυτών ήταν το ProShares Short Euro και το Ultra Short Euro, αμφότερα της ProShare Advisors LLC.
 Και τα δύο αυτά funds εμφανίζουν τώρα σημαντικές απώλειες. 
-- *********-- 
Ηταν λίγους μόνο μήνες μετά τις δηλώσεις του Τζορτζ Σόρος στη Le Monde ότι θα στοιχημάτιζε εναντίον του ευρώ, καθώς ανησυχούσε ότι «οι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης θα την οδηγούσαν σε καταστροφή».
-- *********-- 
Από τους επενδυτές με το υψηλότερο προφίλ που πόνταραν μεγάλα ποσά σε βάρος του ευρώ ήταν και ο λόρδος Τζέικομπ Ρότσιλντ, της ομώνυμης τραπεζικής δυναστείας, μέσω του επενδυτικού του οχήματος RIT Capital Partners. 
-- *********-- 
Ο Τζέικομπ Ρότσιλντ φέρεται να τοποθέτησε συνολικά εντός του 2012 περί τα 200 εκατ. δολάρια σε προϊόντα που θα απέφεραν κέρδη σε περίπτωση πτώσης του ευρώ. 
Ανοιξε τις θέσεις αυτές τον Ιανουάριο και τις υπερδιπλασίασε τον Ιούλιο. 
Σήμερα μετράει απώλειες εκατομμυρίων.
Καθημερινή

Υ.Γ. 
Ξεκαθαρίζει σιγά -σιγά το τοπίο και θα φανεί η αλήθεια στο «κοσμάκη» πού παρασύρεται από τις εύκολες κορώνες των «πολιτικών άκρων» και τους λεονταρισμούς τού δήθεν Πατριωτισμού, να βγούμε από το ευρώ και να γυρίσουμε στη... δραχμή...!!!
 Ποιοί πολιτικοί της αντιπολίτευσης μιλάνε   κατά της Ε.Ε. και ποιοί αντί γιά δραχμή μιλάνε ακόμη και για... δολλάριο ως νόμισμα της Ελλάδος;;;
Πολλά τα δισεκατομμύρια και οι κομματικές χορηγίες...«Πατριώτες»...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου