Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: «ΔΥΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»...!!!

«ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΡΑΜΑ ή ΚΑΒΑΛΑ»...!!!

 Η Γαλλική εφημερίδα "Le Figaro" με εκτενές ρεπορτάζ της, κάνει λόγο για την επιθυμία των κατοίκων του Tsrantcha και του Brashten για "προσάρτηση στην Ελλάδα".
"Το Ελληνικό όνειρο των δύο Βουλγαρικών χωριών".

Οι ίδιοι δηλώνουν πως θέλουν να... αλλάξουν κράτος γιατί δεν αντέχουν άλλο τη διαφθορά της Βουλγαρίας!
-- *********--
Τα δύο μικρά Βουλγαρικά χωριά των 600 και 800 κατοίκων, που βρίσκονται στο βάθος της οροσειράς της Ροδόπης που χωρίζει τις δύο χώρες, ζήτησαν εγγράφως να "διοικούνται είτε από τη Δράμα είτε από την Καβάλα".
-- *********--
'Έχουμε χάσει κάθε ελπίδα στη Βουλγαρία" αναφέρουν στο σχετικό σημείωμα με τις υπογραφές των κατοίκων. Αυτό επαναλαμβάνει και ο "ειδικός απεσταλμένος" τους στον Έλληνα πρέσβη.
-- *********--
Ο λόγος αυτής της δυσαρέσκειας έχει να κάνει με τους τίτλους ιδιοκτησίας οι οποίοι χάθηκαν στα χρόνια του κομμουνισμού. Έκτοτε οι χωρικοί μάταια προσπαθούν να αποδείξουν πως η γη που οργώνουν για πολλές γενιές είναι δική τους.
-- *********--
"Στην Ελλάδα σέβονται αυτούς που δουλεύουν τη γη. 
Εδώ είναι το βασίλειο της απάτης και της διαφθοράς" υποστηρίζει η Ιλέν Ντολάπτσιεβ, δημόσιος υπάλληλος του χωριού Tsrantcha.
-- *********--
Να σημειωθεί ότι πολλά χωριά στη Νότια Βουλγαρία κατοικούνται από Σαρακατσάνους που διατηρούν ακόμα την Ελληνική... συνείδηση...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου