Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΡΥΒΕ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΗ ΛΙΣΤΑ...ΛΑΓΚΑΡΝΤ...!!!

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ...ΔΙΩΞΕΙΣ...!!!

«Οταν θα αρχίσουν να ασκούνται οι πρώτες ποινικές διώξεις, αμέσως όλοι θα καταλάβουν γιατί "ξεχάστηκε" η λίστα Λαγκάρντ». 
 Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση οι Οικονομικοί Εισαγγελείς που συνεχίζουν να ερευνούν το περιεχόμενο της περίφημης λίστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα για τη λίστα, η οποία περιλαμβάνει 1.991 φυσικά πρόσωπα και ήταν «ξεχασμένη» στο υπουργείο Οικονομικών από τον τότε υπουργό  Γιώργο Παπακωνσταντίνου, εξελίσσεται από δύο ανεξάρτητα κέντρα. 
-- *********--
Το ένα είναι στο ΣΔΟΕ, όπου μια ομάδα πέντε στελεχών της υπηρεσίας εξετάζει από φορολογικής πλευράς τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. 
-- *********--
Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές του ΣΔΟΕ, από την άλλη εβδομάδα θα αρχίσουν να φεύγουν τα πρώτα «μπιλιετάκια» προς τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται σε αυτή. 
-- *********--
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για επιχειρηματίες, γιατρούς, δικηγόρους και συμπολίτες μας υπεράνω πάσης υποψίας. 
-- *********--
Αν δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα συγκεκριμένα εισοδήματα και αρνούνται τη φορολόγηση του συγκεκριμένου ποσού, το ΣΔΟΕ θα ζητά δικαστική συνδρομή για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και θα ξεκινά φορολογικό έλεγχο. 
-- *********--
Αντίθετα, αν εκδηλώνεται προθυμία από την πλευρά των εμπλεκομένων να συνεργαστούν, τότε το ΣΔΟΕ θα ζητά να υποβληθεί συμπληρωματική δήλωση στην Εφορία για το ποσό που δεν δικαιολογείται και θα επιβάλλεται φόρος με βάση την κλίμακα, η οποία φτάνει μέχρι το 45%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου