Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ «ΨΑΧΝΕΙ» ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΓΙΑ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ...ΓΙΩΡΓΟ...!!!

«ΕΞ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΑ ΒΕΛΗ» ΓΙΑ ΤΟΝ... τεως ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ...!!!

Το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της απιστίας αλλά και άλλων εγκλημάτων κατά της... Εθνικής Οικονομίας, ερευνά ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, μετά τις δηλώσεις - «βόμβα» του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) Παναγιώτη Ρουμελιώτη...!!! 

«Γνωρίζαμε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα, λόγω και του γεγονότος της συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρώ, που δεν της επιτρέπει την υποτίμηση του νομίσματός της για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας», είχε αναφέρει ο κ. Ρουμελιώτης μιλώντας στην εφημερίδα New York Times. 
Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ίδιος είχε αναγνωρίσει ότι η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές συνέπειες του προγράμματος για την ελληνική οικονομία, καθώς η μεγάλη ύφεση δεν οφείλεται στη μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, όπως υποστηρίζει η τρόικα, αλλά στις μεγάλες περικοπές δαπανών που συνέβαλαν στην υφεσιακή περιδίνηση, πλήττοντας δραστικά την εσωτερική ζήτηση.

Αντιπαράθεση 

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των παραπάνω δηλώσεων ξέσπασε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Ρουμελιώτη και του πρώην πρωθυπουργό Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρώτο να ζητά από τον πρώην πρωθυπουργό να διευκρινίσει: 1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν, 2) Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη, και 3) Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.

Μάλιστα, ο κ. Ρουμελιώτης είχε υποστηρίξει πως ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα τρία αυτά θέματα. Είχαν προηγηθεί σχόλια συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, οι οποίοι τόνιζαν πως ο κ. Ρουμελιώτης έκανε τις δηλώσεις αφού έφυγε από τη θέση του και τοποθετήθηκε στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα, σε επιχείρηση με την οποία ο κ. Παπανδρέου είχε ανοιχτή κόντρα όσο ήταν πρωθυπουργός. 

Του καταλόγισαν επίσης ότι δεν ενημέρωσε κανέναν σχετικά και ούτε, όταν διαπίστωσε να γίνεται η σχετική συζήτηση στο ΔΝΤ, έθεσε το θέμα για να πάρει απαντήσεις από τους αρμοδίους και στη συνέχεια να ενημερώσει, ως όφειλε την κυβέρνηση της χώρας του.

Έθεταν ακόμη το ερώτημα γιατί ο κ. Ρουμελιώτης, εφόσον διαπίστωσε ότι το πρόγραμμα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, δεν παραιτήθηκε από τη θέση του. 


Τι θα ψάξει ο Πεπόνης 


Η παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα έρχεται περίπου μια εβδομάδα μετά τις δηλώσεις του κ. Ρουμελιώτη. Ο κ. Πεπόνης θα διερευνήσει εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της απιστίας αλλά και εγκλήματα που αφορούν την εθνική οικονομία. Την ποινική προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει ο ίδιος ο κ. Πεπόνης και αναμένεται να καλέσει ως πρώτο μάρτυρα τον κ. Ρουμελιώτη. 


πρωτο θεμα


1 σχόλιο:

  1. ολοι λιγο-πολύ καταλάβαμε τον ρόλο του ΓΑΠ ως προθηπουργού στο 2ετές διάστημα που ξεκίνησε και ο εφιάλτης για τους Ελληνες.Αποδικνύετε με όλους αυτούς τους απίθανους λαμπρούς επιστήμονες και συνεργάτες του τώρα. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΨΥΦΙΖΑ ΠΑΣΟΚ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή