Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ο ΕΞΑΔΕΛΦΟΣ ΖΗΓΡΑΣ «ΤΕΛΕΙΩΣΕ» ΑΚΗ και ΒΙΚΥ ΣΤΗΝ... 7ΩΡΗ ΑΠΛΟΓΙΑ ΤΟΥ...!!!

Ο ΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΓΙΑ...ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ...!!!

«Έκαψε» σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του στον ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο εξάδελφος του Νικόλαος Ζήγρας, δένοντας το βαρύ κατηγορητήριο που έχει απαγγελθεί στον πρώην υπουργό.

Το περιεχόμενο της απολογία του Ν. Ζήγρα προκάλεσε μια σκληρή δήλωση του Άκη Τσοχατζόπουλου ο οποίος μέσα από τη φυλακή έκανε λόγιο για τακτικές συναλλαγής του ανακριτή με μερίδα κατηγορουμένων!

Επί εννέα ώρες ο Ν. Ζήγρας φέρεται να παραδέχθηκε ότι ήταν ο διαχειριστής, μέχρι το 2004, του χρήματος που είχε διακινηθεί μέσω του δικτύου των off shore εταιρειών χωρίς όμως να γνωρίζει – όπως φέρεται να είπε – ότι προέρχεται από δωροδοκίες. Μάλιστα, δήλωσε μετανιωμένος που δεν μίλησε νωρίτερα με τις ανακριτικές αρχές αλλά αυτό, κατά τις πληροφορίες, το απέδωσε στις λάθος συμβουλές που του έδιναν κάποιοι. 
Ο Ν. Ζήγρας φέρεται να μίλησε και για το ρόλο και άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση ενώ έβαλε στο «κάδρο» και ονόματα προσώπων αγνώστων μέχρι στιγμής στην ανάκριση που εμπλέκονται στην προμήθεια των TOR- M1 και των γερμανικών υποβρυχίων. 
Ανάμεσά τους και κρατικός αξιωματούχος που αναμένεται να κληθεί πλέον από τον ανακριτή για εξηγήσεις. 
Ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, που κατέθεσε και αίτηση αποφυλάκισης, προσπάθησε παράλληλα να ελαφρύνει την δική του θέση λέγοντας πως δεν γνώριζε από πού προέρχονταν τα χρήματα που διαχειρίζονταν μέχρι το 2004. 

Μετά το 2004, ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε πως διαχειριστής των χρημάτων αυτών έγινε ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, που κατηγορείται για την υπόθεση και βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό. 

Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ν. Ζήγρας αναφέρθηκε και στη Βίκυ Σταμάτη εκτιμώντας ότι γνώριζε αφού όπως φέρεται να είπε, είχε αποκομίσει την εντύπωση πως ο πρώην υπουργός την κρατούσε ενήμερη. 

Άμεση ήταν η απάντηση του Άκη Τσοχατζόπουλου. 
Με δήλωσή του μέσα από τη φυλακή κάνει λόγο για συναλλαγή του εξαδέλφου του με τις ανακριτικές αρχές. Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής: 
« Η ανακριτική Αρχή επιχείρησε συστηματικά μέχρι σήμερα συναλλαγή με κάποιους από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μη προφυλάκισή τους.
 Η ίδια πρακτική φαίνεται ότι συνεχίζεται και σήμερα, προϊόν της οποίας είναι και όσα ακούγονται απόψε. 
Καταγγέλλω ως εκ τούτου αυτή την παράνομη και ανήθικη τακτική του ανακριτή που συναλλάσσεται στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας με όσους ενδίδουν στις προτάσεις του». 

Ο εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου έδωσε την απολογία κατόπιν δικού του αιτήματος, ενώ παράλληλα υπέβαλλε και αίτημα για την αποφυλάκισή του. 
Δικαστικές πηγές τόνιζαν πως Ν. Ζήγρας σίγουρα γνωρίζει πολύ περισσότερα από όσα κατέθεσε. Ωστόσο, τα στοιχεία κατέθεσε επιβεβαιώνουν πλήρως το αποδεικτικό υλικό που έχει συγκεντρώσει η ανάκριση. 
Η απολογία του – όπως όλα δείχνουν – θα μετρήσει υπέρ του στην περαιτέρω αντιμετώπιση που θα έχει από τη Δικαιοσύνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου