Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Η ΑΟΖ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...!!!

 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ....!!!

Την ανάγκη η Ελλάδα να πάρει πρωτοβουλίες για την ανακήρυξη της ΑΟΖ παρόμοιες με εκείνες που είχε αναλάβει ο αείμνηστος Τάσος Παπαδόπουλος υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΝΔ  Αντώνης Σαμαράς

μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στην Κύπρο.

“Ο κοινός παρονομαστής της ύπαρξης υποθαλάσσιου πλούτου για τις δύο χώρες δείχνει και το βάθος μίας κοινής στρατηγικής που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα στην Κύπρο και την Ελλάδα και στα ζητήματα αυτά της οικονομίας” πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς. 


Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε ότι παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες διέρχεται σήμερα η Ελλάδας “το κυπριακό παραμένει για μας κορυφαίο ζήτημα στις προτεραιότητες της εξωτερικής μας πολιτικής. 


Τέλος ο κ. Σαμαράς επανέλαβε την στήριξη του αγώνα του Κυπριακού λαού -ενός αγώνα που πρέπει να δικαιωθεί- για την εξεύρεση λύσης βιώσιμης και λειτουργικής για μία ενίαια κυριαρχία για μία νέα διεθνή προσωπικότητα και τερματισμό της ξένης κατοχής. 


O κ. Σαμαράς συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκο Αναστασιάδη με τον οποίο συζήτησε πέραν της ΑΟΖ θέματα που άπτονται της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο το δεύτερο εξάμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου