Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΪΜΠΛΕ: Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ, ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...!!!

 ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ασκεί κριτική στον Σαμαρά  για τη στάση του έναντι του προγράμματος περικοπών και τονίζει ότι «η ευρωζώνη δεν θα αποτύχει σε καμία περίπτωση».

Σε συνέντευξή του στη Νοτιοδυτική Ραδιοφωνία (SWR) –όπως αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα- ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι ένα από τα δυσκολότερα σημεία στις παρούσες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, εντοπίζεται στο γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει υποσχεθεί με σαφήνεια ότι σε περίπτωση εκλογικής της νίκης θα αφήσει ακέραιες τις συμφωνηθείσες αποφάσεις του προγράμματος περικοπών. 
Και αυτός, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι ένας από τους λόγους της παραπομπής του ελληνικού ζητήματος στην τακτική σύνοδο του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, όπου θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες της ελληνικής κρίσης. 
Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι η ευρωζώνη είναι σήμερα καλύτερα προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας από ότι πριν από δύο χρόνια. 
Πρώτον, οι υπερχρεωμένες χώρες ελέγχουν σήμερα καλύτερα τα προβλήματά τους, δεύτερο, υπάρχει στο μεταξύ ένα δημοσιονομικό σύμφωνο και τρίτον υπάρχουν δύο μηχανισμοί στήριξης, οι οποίοι δεν υπήρχαν το 2010, είπε ο κ. Σόιμπλε τονίζοντας ότι «η ευρωζώνη δεν θα αποτύχει σε καμία περίπτωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου