Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ Public Issue ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 και ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012...!!!

 ΑΝΟΔΟΣ Ν.Δ., ΕΚΡΗΞΗ ΑΠΟ ΔΗΜ.ΑΡ., ΠΤΩΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΑ...!!!

Προβάδισμα της Ν.Δ. με 30,5% δείχνει το βαρόμετρο της Public Issue
Κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου Βαρόμετρου του 2012 είναι η εκρηκτική άνοδος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» του Φώτη Κουβέλη.

 Με ποσοστό 13,5% το νεοσύστατο κόμμα αναδεικνύεται σε τρίτη δύναμη στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, στέλνοντας το ΚΚΕ στην τέταρτη θέση με ποσοστό 12,5%. 
Πρώτη στην πρόθεση ψήφου έρχεται η ΝΔ με ποσοστό 30,5%, ενώ στον αντίποδα, εικόνα αποσύνθεσης παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ που έρχεται δεύτερο, με την εκλογική επιρροή του να περιορίζεται πλέον στο 14%, απειλούμενο από «Δημοκρατική Αριστερά», ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναδεικνύεται σε πέμπτη δύναμη με ποσοστό 12%. Ακολουθεί ο ΛΑ.Ο.Σ. με ποσοστό 5,5%. 
Σταθεροί στο 4% παραμένουν οι Οικολόγοι, ενώ οριακά εκτός Βουλής εμφανίζεται η «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη με ποσοστό 2,5%.
Τις μεγαλύτερες απώλειες στην εκλογική επιρροή καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ με πτώση 2 ποσοστιαίων μονάδων και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, καταγράφοντας περαιτέρω βύθιση από το Δεκέμβριο κατά μιάμιση μονάδα. 
Αποδυναμωμένο κατά 1 μονάδα εμφανίζεται και το ΚΚΕ, ενώ οριακά ενισχύεται η ΝΔ. 
Πτώση μισής μονάδας σημειώνουν το ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία. 
Στην ελεύθερη πτώση του ΠΑΣΟΚ και την υψηλή δημοφιλία του Φώτη Κουβέλη αποδίδεται εν μέρει το νέο άλμα που πραγματοποιεί η Δημοκρατική Αριστερά, η εκλογική επιρροή της οποίας ενισχύεται κατά 4 μονάδες, ενώ κατά 1 μονάδα ενισχύονται και τα λοιπά κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου