Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ο ΣΗΜΙΤΗΣ "ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΡΟΜΟ" ΓΙΑ... ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ καί ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ...!!!

 "ΗΤΑΝ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ"  ΤΟ...ΜΝΗΜΟΝΙΟ...!!!

Σημίτης και Προβόπουλος τις τελευταίες ημέρες, δημιουργούν "θέμα" και "ανοίγουν δρόμο" γιά πολιτικές και εντεύθεν ποινικές ευθύνες του Γ.Παπανδρέου...!!!

Ο Σημίτης έδωσε στην δημοσιότητα αποσπάσματα από ομιλία του σε Συνέδριο που οργανώνουν, στις 23 Ιανουαρίου 2012 το Ίδρυμα Heinrich Böll και το Freïe Universität του Βερολίνου.
Γράφει:
 «Η συμφωνία μεταξύ της ΟΝΕ και της Ελλάδας για την πολιτική, που οφείλει να εφαρμόσει η Ελλάδα, ώστε να της χορηγηθεί το σύνολο των δόσεων του συμφωνηθέντος δανείου, γνωστή ως Μνημόνιο, συντάχτηκε χωρίς να υπάρχει ικανοποιητική προετοιμασία και λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση
Οι συντάκτες του Μνημονίου παρέλειψαν να συναρτήσουν τους στόχους τους με τις πραγματικές εξελίξεις, να προβλέψουν δηλαδή ότι σε περίπτωση ύφεσης θα παρατείνεται αυτόματα ο χρόνος πραγματοποίησης των στόχων ή και θα περιορίζονται ορισμένες επιδιώξεις.
 Ήταν ένα πολιτικά μοιραίο λάθος.
 Η παράλειψη είχε ως αποτέλεσμα να εξακολουθεί το αρχικό σκληρό πρόγραμμα λιτότητας παρά την ύφεση που επήλθε και να επιτείνει κατά πολύ την ύφεση».
Παράλληλα ο Διοικητής της Τ.τ. Ε. Γ.Προβόπουλος, σε ομιλία του στο  ΙΟΒΕ είπε:
 "Η πορεία της Χώρας προς την κρίση στην οποία έχει περιέλθει, δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί εγκαίρως πριν αυτά αφεθούν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις"...
Είναι πλέον "σαφέστερο του σαφούς" ότι αμφότεροι βάζουν θέμα διακυβέρνησης της διετίας Γιωργάκη και κυρίως του... πρώτου εξαμήνου, όταν άρον-άρον και διά της βίας και με σκοπιμότητες μας οδήγησαν στην φτώχεια και το Δ.Ν.Τ....!!!
"Ανοίγουν δρόμο", γιά... Ειδικό Δικαστήριο...!!!
Αμήν καί πότε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου