Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ--ΠΟΥΤΙΝ "ΑΛΛΑΖΕΙ" ΤΙΣ... ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...!!!

ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ  ΠΛΕΟΝ "ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ"...!!!

Ιδιαίτερα σημαντική γιά τα πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα της Χώρας μας εν όψει Μνημονίου και τού νέου χάρτη Γεωστρατηγικών που αναδιατάσσεται στην περιοχή, θεωρείται η συνάντηση Σαμαρά-Πούτιν.

Ακόμη μεγαλύτερη η σημασία της, άν ληφθεί υπ' όψιν ότι οι σχέσεις των δύο Χωρών είχαν "παγώσει", λόγω της Κυβέρνησης... ΓΑΠ...!!!
Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνάντηση έγινε στο προσωπικό γραφείο του Πούτιν και η υποδοχή ήταν ανάλογη με Αρχηγό κράτους.

Συζητήθηκαν αναλυτικά οι προοπτικές προώθησης της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας, καθώς και το ρωσικό ενδιαφέρον για διαγωνισμούς ιδιωτικοποιήσεων ιδιαίτερα σε σημαντικές υποδομές, όπως λιμάνια, αεροδρόμια,  και σιδηροδρόμους

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός στο θέμα της κατασκευής της νότιας διακλάδωσης του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, η κατασκευή του οποίου επιταχύνεται και θα ξεκινήσει πριν το τέλος του 2012, αντί της άνοιξης του 2013, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός
Μετά το τέλος της συνάντησης,  με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Vladimir Putin ό Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν διεξοδική, σε όλα τα ζητήματα.
Εξέθεσα στον κ. Πούτιν την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σήμερα στην Ελλάδα και τις προοπτικές που υπάρχουν.
Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και  διάθεση να βοηθήσει τη χώρα μας.
Μιλήσαμε ακόμα για τα προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις και εξετάσαμε τρόπους να ξεπεραστούν.
Μείναμε σύμφωνοι να βρισκόμαστε σε επαφή. 
Η Ελλάδα έχει ανάγκη σήμερα όλους τους φίλους της. Και η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί ένας φίλος πολύτιμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου