Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-- ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ...« ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ»...!!!

 ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΗΝ... "ΕΠΟΜΕΝΗ"  ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ...!!! 

Με μια «πρόσκληση» για επίσκεψη στην Αθήνα του  Βλαντιμίρ Πούτιν ως Προέδρου πλέον της Ρωσίας  και όταν ο Αντώνης Σαμαρά θα είναι Πρωθυπουργός της Ελλάδος αναχώρησε  για τη Μόσχα

ο Πρόεδρος της Ν. Δ. Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του. 
Με αυτήν την κίνηση ο κ. Σαμαράς θα επισφραγίσει την επαναφορά των καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. 
Εξάλλου αυτός είναι ο κεντρικός πολιτικός στόχος του ταξιδιού:
 Να γυρίσει η σελίδα και η περίοδος του Γιώργου Παπανδρέου να αποτελέσει παρελθόν.
Οπως τόνιζαν συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ., ο κ. Πούτιν θα είναι ένας από τους πρώτους ηγέτες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας την επομένη των εκλογών για να σταλεί ένα μήνυμα προς όλες τις πλευρές για την επανεκκίνηση της Ελλάδας σε όλους τους τομείς.
Η επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. στη Μόσχα αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών που έχουν γίνει το τελευταίο πεντάμηνο για την ενεργοποίηση της συνεργασίας που υπήρχε επί κυβέρνησης Καραμανλή.
Από το περασμένο καλοκαίρι με κινήσεις που έγιναν από τον τομεάρχη ΜΜΕ της Ν.Δ. Σίμο Κεδίκογλου, ύστερα από συνεννόηση που είχε γίνει με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, είχε ξεκινήσει η ενεργοποίηση αυτής της διακομματικής σχέσης.
Μάλιστα στο πλαίσιο του 12ου Συνεδρίου του κόμματος Ενωμένη Ρωσία που είχε γίνει τον Οκτώβριο η Ν.Δ. υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το κόμμα του κ. Πούτιν.
Η επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. έρχεται σε κομματικό επίπεδο ως επιστέγασμα αυτής της εξέλιξης της συνεργασίας των δύο κομμάτων και αποτελεί προάγγελο των κινήσεων της επόμενης κυβέρνησης. 
Αυτό θα είναι προάγγελος μιας στενότερης συνεργασίας, που μπορεί να είναι αμοιβαία επωφελής. 
Τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση της Πέμπτης μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Πούτιν αφορούν το ενεργειακό, το εμπόριο, τον τουρισμό και τη ναυτιλία.
Το κλιμάκιο της Ν.Δ. θα αποτελούν ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Σταύρος Δήμας (και υπουργός Εξωτερικών), ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο τομεάρχης ΜΜΕ Σίμος Κεδίκογλου και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιώργος Μουρούτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου