Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ: Ο "ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ" ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ...!!!

 "ΑΡΝΗΘΗΚΕ, ΜΑ ΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ και ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΣΗ"...!!!

Επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρα εξαπέλυσε ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Νικολα Γκρουέφσκι σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ντνέβνικ» (Dnevnik). 
«Ο Σαμαράς δεν έχει αλλάξει θέση

 Επιπρόσθετα, τα μηνύματα που έστειλε είναι...
σαφή. 

Ο Σαμαράς αρνήθηκε δύο φορές να συναντηθούμε και ο σημερινός Πρωθυπουργός μου έστειλε επιστολή με την οποία συντάσσεται με τη σκληρότερη Ελληνική θέση» είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.


Ο Νικολα Γκρουέφσκι αναφέρθηκε μάλιστα στην ενίσχυση του Εθνικισμού στην Ελλάδα, λόγω συμμετοχής της ΝΔ και του  Σαμαρά στην Κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, υπογραμμίζοντας πως είναι ένας από τους βασικούς λόγους για την αδυναμία επίτευξης λύσης στο θέμα της ονομασίας.


Ενόψει της επανέναρξης των συνομιλιών Ελλάδος και ΠΓΔΜ υπό την αιγίδα του Μάθιου Νίμιτς την προσεχή εβδομάδα, ο κ. Γκρούεφσκι επιτέθηκε ακόμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι δεν ενδιαφέρονται για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας.

«Οι μεγάλες δυνάμεις είναι εντελώς αδιάφορες για το θέμα του ονόματος. Έχουν τα δικά τους μεγάλα προβλήματα και το ζήτημα της ονομασίας δεν είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους. Στα υπουργεία Εξωτερικών των μεγάλων χώρων, με το θέμα αυτό ασχολούνται τα χαμηλότερα κλιμάκια, τα οποία δεν έχουν αποφασιστική επιρροή».
Θεωρεί μάλιστα ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας το Μάιο του 2012 στο Σικάγο.
«Η Ελλάδα, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ μιλούν την ίδια γλώσσα: πρώτα λύση, μετά ένταξη στο ΝΑΤΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νικολα Γκρουέφσκι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου