Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

"ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ" ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ «Hürriyet», ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ... ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ...!!!

ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ Giorgo ΓΙΑ ΤΗΝ... ΑΟΖ και Ο "ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ" ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ... !!!

Όταν έχεις... "τέτοιους" Υπουργούς και Κυβέρνηση πού σταδιακά κα μεθοδευμένα παραδίδει το πλουσιότερο κομμάτι της Εθνικής μας Κυριαρχίας στον εχθρό, να περιμένεις και "τέτοια" ομολογημένη βλακεία...
Ο καταστροφέας της Ελληνικής οικονομίας και Υπουργός του Παπαδήμου, Γ.Παπακωνσταντίνου στην Αγγλόφωνη έκδοση της Τουρκικής εφημερίδας «Hürriyet», τόνισε πως:
«Σχεδιάζει να προσφύγει στα Τουρκικά δίκτυα για να καλύψει τις ανάγκες σε ενέργεια ελληνικών νησιών, «ένα γεγονός το οποίο μπορεί να ενισχύσει τις σχέσεις Αγκυρας-Αθήνας που βρέθηκαν υπό.... πίεση από τις εργασίες γεώτρησης των Ελληνοκυπρίων»....!!!
Έ, τί άλλο να πεί;;;
Όλα τα είπε ο άνθρωπος...
Σε αντάλλαγμα των Κυπριακών γεωτρήσεων, εμείς θα σας παραδόσουμε τα νησιά του Αιγαίου...!!!
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρώτος πολιτικός που είχε εκφράσει δημόσια το σχέδιο ηλεκτροδότησης των Ελληνικών νησιών από τη γειτονική χώρα ήταν ο π. Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Τουργκούτ Οζάλ, τη δεκαετία του ’80...
Η ενέργεια Παπακωνσταντίνου έρχεται να επιβεβαιώσει, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, όλους όσοι εξέφραζαν την άποψη ότι η πολιτική που ακολούθησε επί δύο χρόνια έναντι της Τουρκίας ο τέως πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ήταν, τουλάχιστον, υποχωρητική. Πολύ χειρότερα, έκρυβε στο πίσω μέρος της θολά σημεία και ερωτηματικά, που σχετίζονταν με τη διασφάλιση της πραγματικής θέσης της χώρας μας στη γεωπολιτική σκακιέρα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Δύο παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά.
Πρώτον, η συνεχής άρνηση της κυβέρνησης Παπανδρέου να ασχοληθεί με ένα μείζον θέμα, όπως αυτό της δημιουργίας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, που ως στρατηγική κίνηση θα διασφάλιζε την εθνική μας κυριαρχία, παράγοντας, ταυτόχρονα, πλούτο για τη χώρα.
Δεύτερον η επιλογή της κυβέρνησης Παπανδρέου να κινείται στη λογική του κατευνασμού της Αγκυρας, μπροστά στο άνοιγμα της «βεντάλιας» των προκλήσεων και του γενικότερου τσαμπουκά Τούρκων αξιωματούχων, που έθεταν θέμα «γκρίζων» ζωνών στο Αιγαίο.
Άν αυτά είχαν συμβεί σε άλλη Χώρα σήμερα τουλάχιστον θα είχε παραιτηθεί αυτός ο Υπουργός...
Να δείτε όμως που την αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου τα Μ.Μ.Ε. των Μπόμπολα-Αλαφούζου, όπως και η Κρατική ΝΕΤ, θά κάνουν το παγώνι....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου