Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Περί της ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ «ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ».

ΠΟΤΕ ΕΛΕΓΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.;;;

Γράφει ο Νίκος Σχοινάς
π. Γενικός Δ/ντής του ΛΑ.Ο.Σ.


Τύχη αγαθή, ή ατυχία ελέω οικονομικοπολιτικών συγκυριών, έφερε σε συγκατοίκηση στην πολιτική «Πολυκατοικία» τα κόμματα της Ν.Δ του Α. Σαμαρά, το ΛΑ.Ο.Σ του Γ. Καρατζαφέρη και την ΔΗ.ΣΥ. της Ντόρας Μπακογιάννη.
Πριν την συνοίκηση και τα τρία αυτά κόμματα ήταν σε κοινό παρονομαστή με:
•τον «κανιβαλισμό», όπου οι αρχηγοί τους προσπαθούσαν να «φάει» πολιτικά ο ένας τον άλλον, με κατηγορίες, υποτιμήσεις, απαξιώσεις, ύβρεις, κλπ, ή να ανέβουν ένα όροφο με κορώνες, διεκδικήσεις, πράξεις απαράδεκτες για τον πολιτικό πολιτισμό, και εν τέλει λιγότερα πολιτικά επιχειρήματα, που απευθύνονταν στους πολύπαθους πολίτες και θα αναδείκνυαν την αξιοπρέπεια τους.
•το αντιμνημονιακό μένος τους εναντίον του Γ. Παπανδρέου και των συγκυβερνώντων, οι όποιοι, σύμφωνα με τους αντμνημονιακούς της «πολυκατοικίας», δεν διεκδίκησαν, αλλά συνομολόγησαν και αποδέχθηκαν το 1ο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.
•τον διακαή τους πόθο να κυβερνήσουν που είχαν οι Καρατζαφέρης & Μπακογιάννη, όπου παρέσυραν τον Σαμαρά με δόλωμα τις εκλογές και εκμεταλλευόμενοι την ανοησία Παπανδρέου για δημοψήφισμα.
•Τελικά οι Σαμαράς και Καρατζαφέρης άφησαν έξω απ΄ την συγκυβέρνηση την Ντόρα.
Μετά την συγκυβέρνηση, ξέχασαν τα γινάτια τους, προσπέρασαν τους χαρακτηρισμούς που εκτόξευσαν μεταξύ τους και έτρεξαν «κατοστάρι» ποιος θα πρωτοϋπογράψει τις επιστολές (και με τα δυο τα χέρια), που τους ζήτησε η τρόικα με τις οποίες επιστολές συμφωνούν με τα μέτρα του πρώτου μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.
Έτρεξε κι ο Καρατζαφέρης να στείλει επιστολή, ενώ δεν του την ζήτησαν, γιατί άραγε;

Έτσι ξεφούσκωσαν τα αντάρτικα, ξέχασαν τους πολίτες που υποφέρουν από τα ληφθέντα σε βάρος τους οικονομικά και φοροεισπρακτικά μέτρα, για να χορηγηθεί λένε η 6η δόση του συναφθέντος δανείου.
Γιατί; Επειδή ακριβώς δεν έχουν προγράμματα και προτάσεις για έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση και δεν είναι κι αυτοί αξιόπιστοι στην Ευρώπη, όπως ο Παπανδρέου.
Ερωτά με οργή ο κάθε πολίτης, πότε έλεγαν την αλήθεια;

Τότε που αναθεμάτιζαν τα μνημόνια, τα κουρέματα, κλπ, ή τώρα που συμφώνησαν σε όλα;
Μήπως ήθελαν, επεδίωκαν και το κατάφεραν οι ένοικοι της «πολυκατοικίας» μια πρόβα τζενεράλε για οριστική συγκατοίκηση –συγκυβέρνηση μετά τις εθνικές εκλογές, αφού δεν διαφαίνεται, τουλάχιστον δημοσκοπικά, να σχηματίζεται αυτοδύναμη κομματικά κυβέρνηση, αλλά κυβέρνηση συνεργασίας συγγενών πολιτικά κομμάτων και τα υπόλοιπα θα βρουν τρόπο να τα «μπαλώσουν».
Τέτοια Κυβέρνηση προτίθεται να σχηματίσει ο Σαμαράς;
Αν θέλει ας το τριτώσει το κακό.
Την πρώτη με το «Μακεδονικό» δημιουργώντας την ΠΟΛ.ΑΝ, τη δεύτερη από αντιμνημονιακός να υπογράφει επιστολή και να λέει ναι σε όλα και την τρίτη σε συγκυβέρνηση με την ακροδεξιά, επειδή τάχα εξαγνίζεται σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου