Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ «ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ» ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ...!!!

...ΤΙΣ ΕΞΕΦΡΑΣΕ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ...!!!

Τις "επιφυλάξεις" της ΝΔ για τον προϋπολογισμό του 2012 εξέφρασε στη συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου ο Υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας.
Ο κ. Δήμας είπε ότι ο προυπολογισμός του 2012 είναι αυξημένης αβεβαιότητας, γιατί έχει στόχο να είναι πλεονασματικός, όταν:
*- Πρώτον, η ύφεση του 2011 είναι τελικώς μεγαλύτερη από αυτή που αρχικώς είχε προβλεφθεί
*- Δεύτερον, το έλλειμμα είναι επίσης αυξημένο
*- Τρίτον, η ύφεση για το 2012 θα είναι επίσης μεγαλύτερη, κάτι που θα επηρεάσει τα έσοδα από το εξωτερικό και το εσωτερικό.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Δήμας ρώτησε τον κ. Βαγγέλη Βενιζέλο “πως εξελίσσεται το PSI", γιατί η εξέλιξή του θα επηρεάσει και τον προϋπολογισμό, αφού θα υπάρξουν κέρδη από τη μείωση των τόκων που θα επιφέρει το κούρεμα του χρέους, με την προϋπόθεση όμως ότι το PSI θα φθάσει στο 100%.
Ρώτησε ακόμη αν τα ελληνικά ομόλογα που έχει αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο 70% θα μπουν στο κούρεμα.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι σαν η ΕΚΤ να κερδοσκοπεί πάνω στα ελληνικά ομόλογα, αντί να βοηθά στην ελάφρυνση του χρέους.
Συζήτηση έγινε και πάνω στην αναφορά του κ. Βενιζέλου ότι υπήρξε μείωση του ελλείμματος από το 15,6% το 2009 στο 9,2% εφέτος.
Ο κ. Δήμας αντέταξε ότι καλύτερα να μην ανοίξει αυτή η συζήτηση προς δημιουργία εντυπώσεων, γιατί υπάρχουν και διαφορετικά επιχειρήματα για το πώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις διαχειρίστηκαν τα οικονομικά στοιχεία από το 2009 και μετά.

πρωτο θεμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου