Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ CDS ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΚΟΥ...!!!

«ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΕΡΕΥΝΑ»...!!!

Ανοιχτό για τη Ν.Δ. παραμένει το θέμα των CDS και όσων κρύβονται πίσω από αυτά, καθώς ήδη η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο βουλευτής Πάνος Καμμένος.
Αυτό επισήμανε, απαντώντας σε ερώτηση της «δημοκρατίας», ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, που παρείχε πλήρη κάλυψη στον βουλευτή του κόμματος για την πρωτοβουλία του να φέρει στο φως μια υπόθεση που όλοι συζητούν, αλλά για την οποία κανείς δεν έπαιρνε θέση δημόσια.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχελάκης τόνισε:
«Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο κ. Καμμένος, στο πλαίσιο της συνταγματικής υποχρέωσής του για έλεγχο της εξουσίας με σκοπό την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, προχώρησε στη διατύπωση των γνωστών απόψεών του για τα CDS.
Γνωρίζω, επίσης, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη για το θέμα αυτό δύο δικαστικές έρευνες.
Αρα η Δικαιοσύνη διερευνά την υπόθεση για να κρίνει κατά πόσον υπήρξε ή όχι ζημία του Ελληνικού Δημοσίου.
Ας μην παρερμηνεύουν, λοιπόν, σκόπιμα τη δήλωση της Νέας Δημοκρατίας -που είχε γίνει όταν η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα- ώστε να πλήξουν τον βουλευτή. Αλλωστε, ο κ. Καμμένος, εκφράζοντας την άποψή του, απέδειξε ότι υπάρχει ζήτημα προς έρευνα
».
Να σημειώσουμε ότι για τις υποθέσεις των CDS διενεργείται έρευνα από τη Δικαιοσύνη με αφορμή τις καταγγελίες του βουλευτή της Ν.Δ. Πάνου Καμμένου για την υπόθεση, που αφορούν, μεταξύ άλλων, και το CDS που αγόρασε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Σε αυτή την έρευνα που διενεργείται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Κορέα έχουν συσχετιστεί και οι καταγγελίες της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Βάσως Παπανδρέου για τα Τ3 - Τ10, δηλαδή στο περιθώριο το οποίο δινόταν για διαπραγμάτευση των ομολόγων επτά παραπάνω ημερών, με αποτέλεσμα να οργιάζουν οι κερδοσκόποι.

Επίσης, ο εισαγγελέας εξετάζει και τη μηνυτήρια αναφορά που έχουν καταθέσει οι Γ. Νούλας, δικηγόρος, και Κ. Τόμπρας, οικονομολόγος, κατά των κερδοσκόπων που με τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους χειραγώγησαν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο.
Τέλος, αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας αποτελούν και οι σχέσεις του αδελφού του πρωθυπουργού Αντρίκου Παπανδρέου με την εταιρία Unigestion και άλλες, οι οποίες ασχολούνταν με τη διαχείριση των CDS.
Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου