Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» Ε.Π.Ε.

«ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΝ ΧΡΩ» και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ…!!!

Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος
Δικηγόρος

Συνεχίζεται αμείωτα η ανθρωποφαγία της κυβέρνησης «Παπανδρέου-Βενιζέλος» Ε.Π.Ε. και πλέον πλήττει εισοδήματα που βρίσκονται κάτω από το όριο της θεσμοθετημένης φτώχειας των 6000 €, δεδομένου ότι το αφορολόγητο περιορίζεται στις 5000 €.
Οι μισθωτοί του Δημοσίου, οι περισσότεροι διορισμένοι για ρουσφετολογικούς λόγους του ΠΑΣΟΚ από τη δεκαετία του ΄80 που εν πάση περιπτώσει, θεωρώντας δεδομένο το ύψος των απολαβών τους, οργάνωσαν τη ζωή τους σε ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο, βλέπουν τώρα κατάματα την οικονομική καταρράκωση και το αληθινό πρόσωπο των πράσινων «ευεργετών» τους, αλλά και τον μπαμπούλα της εργασιακής εφεδρείας, αν και αυτή επί το πλείστον, θα πραγματοποιηθεί με κομματικά κριτήρια, ώστε να τιμωρηθούν οι αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που οι πρασινοφρουροί διορίζουν από το παράθυρο 25.000 δικά τους παιδιά.
Οι συνταξιούχοι, τα περήφανα γηρατειά κάποτε, του λαοπλάνου Ανδρέα Παπανδρέου, χάνουν και την εναπομείνασα σύνταξή τους και τα τελευταία χρόνια της ζωής τους θα ζήσουν με τη θλίψη και τη ντροπή ότι δε μπορούν να φανούν χρήσιμοι, μη μπορώντας να κάνουν ούτε ένα δώρο στα εγγόνια τους.
Συντάξεις όμως που κατά τρόπο βαθύτατα αντισυνταγματικό «κουρεύονται εν χρω», μιας που η εν λόγω κατηγορία φορολογουμένων έχουν πληρώσει με το παραπάνω την σύνταξή τους, μέσω των δυσβάστακτων κρατήσεων που υφίσταντο κάθε μήνα στις μισθολογικές τους καταστάσεις, όσο καιρό ευρίσκοντο στην ενέργεια.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποβάλλονται στο αίσχιστο τέλος επιτηδεύματος χωρίς κλίμακα και όχι ανάλογα με τα εισοδήματά τους και τη φοροδοτική τους ικανότητα.
Ένα τέλος που ο κατηρτισμένος συνταγματολόγος και Υπουργός Οικονομίας Ευάγγελος Βενιζέλος, έπρεπε να γνωρίζει ότι είναι αντισυνταγματικό, αφού κάθε τέλος πρέπει να έχει βάσει του Φορολογικού και Δημοσιονομικού Δικαίου, χαρακτήρα ανταποδοτικό (π.χ. δημοτικά τέλη).
Το εξωφρενικό μόνιμο τέλος στα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. και η απειλή των κυβερνητικών μαριονεττών, των ανθελληνικών και ανθρωπομίσητων διεθνών οικονομικών οίκων που δοκιμάζουν τα αποθέματα ανοχής μας, ότι η μη καταβολή αυτών των τελών θα σημάνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, αφενός μεν καταδικάζει την εργατικότητα των νοικοκυραίων που απέκτησαν με εξαντλητικούς αγώνες ζωής ένα σπίτι για μόνιμη κατοικία και ένα εξοχικό και επομένως φορολογούνται με εφαρμογή «οθωμανικού δικαίου», αφετέρου δε, στρέφεται κατά των στοιχειωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, δικαιωμάτων συνταγματικά κατοχυρωμένων και προστατευμένων από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι αποδείξεις που θα συλλέξουν οι φορολογούμενοι θα φτάνουν το ύψος του 25% του εισοδήματός τους, τη στιγμή που λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας κανείς δεν πραγματοποιεί αγορές σκεπτόμενος τον κίνδυνο ρευστότητας.
Βέβαια σε αντιδιαστολή με όλα αυτά τα θεσμοθετημένα δεινά, η δουλική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν τολμά να διαπραγματευθεί με τις τράπεζες και κάθε είδους πιστωτικό ίδρυμα, ώστε να μειωθούν τα χρέη των πολιτών προς αυτές, πολλοί απ’ τους οποίους δε μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, εξαιτίας της δραστικής συμπίεσης των εισοδημάτων τους.
Αυτά τα ασεβή κατά της ανθρώπινης υπόστασης βδελυρά μέτρα, που επιβάλλονται με σταλινικές μεθόδους, έχουν ως επιστέγασμα την πιθανή εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του πετρελαίου κίνησης, γεγονός που θα μας στείλει στο επίπεδο ζωής του 1950.
Κι ενώ αυτή η κυβέρνηση δρα ως Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.), ο λαλίστατος Υπουργός Οικονομίας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, άριστος στην ακατάσχετη κενολογία, δεν σκοπεύει να μειώσει δραστικά την κρατική σπατάλη, της οποίας η περιστολή έπρεπε να είχε γίνει πολλά χρόνια πριν, ούτε να κυνηγήσει τους πραγματικούς φοροφυγάδες που έχουν θησαυρίσει από την εποχή του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου επί Σημίτη.
Δεν ακούσαμε τίποτα λοιπόν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για την περικοπή των προνομίων των υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών που διάγουν υπερπολυτελή βίο σαν γνήσια golden boys, αλλά και της κοινοβουλευτικής συντεχνίας, τα μέλη της οποίας απομυζούν τον ελληνικό λαό, απολαμβάνοντας την απόσπαση 4 δημοσίων υπαλλήλων στο πολιτικό τους γραφείο, οι οποίοι λαμβάνουν παχυλά επιδόματα, έχοντας τζάμπα διόδια, τηλεφωνικές και ταχυδρομικές ατέλειες, 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως, εντελώς δωρεάν και διαθέτοντας αυτοκίνητο υψηλού κυβισμού που μισθώνει η Βουλή με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing), τη στιγμή που με τις βουλευτικές αποζημιώσεις 6 μηνών, δύνανται να αποκτήσουν οποιοδήποτε αυτοκίνητο πολυτελείας.
Δεν ακούσαμε να δεσμεύεται ότι θα παραδώσει την υπερπολυτελή υπουργική λιμουζίνα του, που κόστισε στον φορολογούμενο πολίτη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και ότι οι υπουργοί που ταξιδεύουν ανά την υφήλιο για να εισπράξουν φάπες, θα σταματήσουν τις πτήσεις «τσάρτερ» και θα κινούνται με τα αεροπλάνα της γραμμής, για να μας στοιχίζει φθηνότερα τουλάχιστον, ο διεθνής εξευτελισμός της χώρας.
Δεν τον ακούσαμε να ομιλεί για την θέσπιση υποχρεωτικής εξέτασης «πόθεν έσχες», στους υποψηφίους βουλευτές, ώστε να είναι δυνατόν να συγκριθεί η περιουσιακή τους κατάσταση πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της πολιτικής τους ζωής.
Δεν είναι δυνατόν να τηρεί σιγή ιχθύος, ένεκα της δουλοπρέπειας και της εξάρτησης του ΠΑΣΟΚ, στους πράσινους συνδικαλιστές, σχετικά με τη μη αξιοποίηση κρατικών ακινήτων για τη στέγαση υπουργείων, οργανισμών ή επιτροπών, με αποτέλεσμα να ενοικιάζονται ιδιωτικά, πληρώνοντας το κράτος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα, επειδή πολλά κρατικά μέγαρα βρίσκονται πιο μακριά από το κέντρο της Αθήνας και οι «δουλευταράδες» συνδικαλιστές, φαίνεται πως δυσκολεύονται να ξυπνήσουν μισή ώρα νωρίτερα το πρωί.
Δεν είναι δυνατόν εν μέσω τέτοιας οικονομικής κρίσης (έστω και τεχνητής), να μην υποστούν μειώσεις οι κρατικές επιχορηγήσεις υπέρ των πολιτικών κομμάτων, των Μ.Κ.Ο. και διαφόρων οργανισμών.
Δεν έγινε ούτε νύξη για κατάργηση επιτροπών και κάθε λογής οργανισμών που προάγουν την αμπελοφιλοσοφία και υπάρχουν μόνο και μόνο για να ενθυλακώνουν έξοδα παραστάσεως και αποζημιώσεις οι ευνοούμενοι του καθεστώτος.
Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο. Το λαϊκό περί δικαίου αίσθημα ζητά δικαίωση και πρέπει τουλάχιστον να γίνουν από την πλευρά της πολιτείας οι κατάλληλες ενέργειες που θα περιορίσουν τις κρατικές προκλήσεις. Οι φορολογικές επιδρομές πρέπει να αντικατασταθούν με τη μείωση της περιττής κρατικής σπατάλης και την ενεργοποίηση των μηχανισμών κατά της φοροδιαφυγής.
Αντ’ αυτών ο πρωθυπουργεύων Ευάγγελος Βενιζέλος, απειλεί τον ελληνικό λαό ότι αν δεν υποταχθεί στο στυγνό φορολογικό μαστίγωμα, θα οδηγηθούμε σε καταστάσεις τύπου Αργεντινής. Αδυνατεί όμως να κατανοήσει ότι οι Έλληνες δεν είναι ραγιάδες σαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ότι την «αργεντινοποίηση» της κοινωνίας την προωθεί η κυβέρνηση, με το προκαλεί τη νοημοσύνη του λαού και να τον αντιμετωπίζει σαν θήραμα.
Δυστυχώς προμηνύονται κοινωνικές αναταραχές, οι οποίες ως προϊόν οικονομικής κατάρρευσης θα είναι έντονες. Η μόνη λύση είναι οι εκλογές και ο σχηματισμός μιας ισχυρής φιλελεύθερης πατριωτικής κυβέρνησης, που θα επαναδιαπραγματευθεί σθεναρά το μνημόνιο, θα εκμεταλλευθεί τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές, με τη σύσταση Α.Ο.Ζ. και θα έχει ως στόχο της, την έξοδο της χώρας από την κρίση, χωρίς να βληθεί ανεπανόρθωτα η εθνική και κοινωνική συνοχή της Πατρίδας μας.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου