Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΑ "ΠΕΡΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ GIORGO, ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΤΗΣ ΥΔΑΤΑ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ"...!!!

"ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ και ΝΑ ΜΗ ΚΡΥΒΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ... "ΑΝΑΙΜΙΚΕΣ" ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ...!!!

Επειδή τα όσα υποστηρίζει ο κ. Μπολούκμπασι για το ακριβές περιεχόμενο των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας έρχονται να προστεθούν σε ένα πλήθος δηλώσεων Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων, (μεταξύ αυτών, στο παρελθόν, ο Αντιπρόεδρος Αρίντς, αλλά και επίσημες πηγές του Τουρκικού ΥΠΕΞ) ήρθε η ώρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου να αποκαταστήσει την αλήθεια και να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, για να σταματήσει η Τουρκική πλευρά να δημιουργεί εντυπώσεις σε βάρος της Ελλάδος και να παραπληροφορεί την διεθνή κοινή γνώμη, προπαγανδίζοντας και προβάλλοντας απόψεις, από πλευράς Τουρκίας, που θίγουν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο.
Και συνεχίζει ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα της Τουρκικής εφημερίδας “Sabah”, σχετικά με το υπό έκδοση βιβλίο Τούρκου πρώην διπλωμάτη, που συμμετείχε στις διερευνητικές επαφές Ελλάδος – Τουρκίας..
«Από τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο Τούρκος πρώην διπλωμάτης Ντενίζ Μπολούκμπασι, ο οποίος έλαβε μέρος στις 36 από τις 50 διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας, που έχουν δρομολογηθεί από το 2002, ανακύπτουν – εκ νέου- πολλά ερωτηματικά και απορίες για το πραγματικό περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών, που διεξάγονται μεταξύ εκπροσώπων των δύο Υπουργείων των Εξωτερικών.
Τα ερωτηματικά αυτά πολλαπλασιάζονται και από το γεγονός ότι οι ισχυρισμοί του Τούρκου πρεσβευτή ότι “η Ελληνική πλευρά δέχθηκε σε ορισμένες περιοχές του Αιγαίου να υποχωρήσει από το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια” αναφέρονται στην χρονική περίοδο όπου πολιτικός προϊστάμενος του ΥΠΕΞ ήταν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και Πρωθυπουργός ο κ. Κώστας Σημίτης.
Οι “αναιμικές” δηλώσεις και διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, που γίνονται από καιρού εις καιρόν, δεν επαρκούν πλέον…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου