Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ και ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΒΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ... ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΗΣΙΟΥ...!!!

ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ Ι5 ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ... !!!

Αντί τού στόχου έπληξαν την... εξέδρα των επισήμων...!!!
Σε τραγέλαφο κατέληξε άσκηση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, το σενάριο της οποίας προέβλεπε αποβατική ενέργεια σε νησί του Αιγαίου
, καθώς από λάθος υπολογισμό βολής πυροβολικού τραυματίστηκαν 15 Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες.
Συγκεκριμένα, αντί από τα πυρά να πληγεί ένας από τους στόχους, το βλήμα κατέληξε στην εξέδρα απ’ όπου οι Τούρκοι επιτελείς παρακολουθούσαν την άσκηση, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαροί τραυματισμοί.
Πέρα από τις εντυπώσεις που δημιουργούνται από το περιστατικό, καθώς το να πληγεί η εξέδρα των επισήμων αντί του στόχου οπωσδήποτε δεν είναι συνηθισμένο ατύχημα, ερωτηματικά προκαλεί το περιεχόμενο της άσκησης, διότι απ’ ό,τι φαίνεται επρόκειτο για σενάριο κατάληψης ελληνικού νησιού.
Σε κατάσταση ετοιμότητας
Η επιχείρηση προέβλεπε συνδυασμένη επιχείρηση πεζοναυτών και ειδικών μονάδων υποβρυχίων καταδρομών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού (Su Alti Savunma/SAS και Su Alti Taaruz/SAT) με την υποστήριξη πυροβολικού της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (αυτοί που έπληξαν την εξέδρα των επισήμων), με στόχο την αναγνώριση/εξουδετέρωση των προκεχωρημένων εχθρικών δυνάμεων του νησιού και στη συνέχεια διενέργεια αποβατικής ενέργειας για την κατάληψή του.
Οι δυνάμεις που συμμετείχαν έχουν βάση στη Φώκαια, στην περιοχή της Σμύρνης, και το αξιοσημείωτο είναι ότι εκλήθησαν να υλοποιήσουν την άσκηση με χρονική προειδοποίηση μόλις μιάμισης ώρας (σύμφωνα με το defencenet.gr), γεγονός που καταδεικνύει ότι οι τουρκικές Ε.Δ. ήθελαν να δοκιμάσουν την ανταπόκριση σε πραγματικό χρόνο κρίσης.
Η χρονική συγκυρία της άσκησης δημιουργεί προβληματισμό, καθώς συμπίπτει με τις τουρκικές απειλές κατά της Κύπρου εν όψει της έναρξης γεωτρήσεων στα εντοπισμένα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ και τα υπονοούμενα από τον Τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου για ανάληψη ακόμα και στρατιωτικής δράσης σε περίπτωση που η κυπριακή κυβέρνηση προχωρήσει.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τόσο η Αθήνα όσο και η Λευκωσία δεν παίρνουν αψήφιστα τις απειλές της γείτονος, καθώς δεν αποκλείουν να κινηθεί τυχοδιωκτικά ερμηνεύοντας υπό το δικό της πρίσμα την αρνητική οικονομική συγκυρία σε Ελλάδα και Κύπρο ως εθνική αδυναμία, και γι’ αυτό λαμβάνουν όλα τα μέτρα σε διπλωματικό και επιχειρησιακό επίπεδο, διότι, από ό,τι λένε τουλάχιστον, δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε υποχώρηση μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις.
http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=26803&catid=6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου