Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ο Β.ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ, Ο ΣΑΜΑΡΑΣ και ΟΙ… ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ ΤΗΣ… «α λα Τούρκα» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ…!!!

ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙ... ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ «ΕΦΙΑΛΤΕΣ»…!!!

Πλήρης ταύτιση στα Εθνικά μας θέματα μεταξυ Β.Μαρκεζίνη και Αντώνη Σαμαρά, αφού στο βιβλίο του «Μια Νέα Εξωτερική Πολιτική για την Ελλάδα», αναφέρει ως παράδειγμα τις δηλώσεις Σαμαρά για να στηλιτεύσει την Κυβέρνηση του ΓΑΠ , πού διαπραγματεύεται… «α λα Τούρκα».!!!
Γράφει:
Άλλο, εντελώς ελληνικό, και ακόµη πιο χαρακτηριστικό παράδειγµα διαπραγµατεύσεων «α λα Τούρκα» µας έδωσε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας …
Αναφερόµενος, λοιπόν, σε µία από τις πολλές συµφωνίες που υπογράφηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα, ο κ. Σαµαράς παρετήρησε (σχετικά µε την «ανταλλαγή» που κάναµε για την πράσινη βίζα µε τη συµφωνία για την επανα-προώθηση µεταναστών στην Τουρκία) ότι:
«[Εµείς] δώσαµε κάτι χειροπιαστό.

Κι έναντι αυτού µας έδωσε η Τουρκία κάτι που µας έχει δώσει ήδη… τρεις φορές και δεν το τήρησε ποτέ:
∆ιότι για πρώτη φορά Συµφωνία για την επανα-προώθηση λαθραίων µεταναστών υπογράφηκε το 2001 και µάλιστα από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, υπουργό των Εξωτερικών τότε.
Το 2005 επί κυβερνήσεων Νέας ∆ηµοκρατίας υπογράφηκε η ενεργοποίηση εκείνης της Συµφωνίας. Και η Τουρκία δεν τήρησε τα... συµφωνηθέντα. Και τώρα υπογράφουµε ξανά την τήρησή της µε προορισµό το λιµάνι της Σµύρνης (πράγµα) που προβλέπετο [ήδη] από τη συµφωνία του 2001…»
Και τι βγαίνει από αυτή την επαναµβανόµενη υπόσχεση να τηρηθούν τα ήδη υπεσχηµένα;
«Η Τουρκία», συνέχισε ο κ. Σαµαράς, «αναλαµβάνει να δέχεται περί τους 1000 λαθροµετανάστες το χρόνο από τις 70 χιλιάδες που µας στέλνει!
Κι έναντι αυτής της “παραχώρησης”, εµείς της προσφέρουµε δυνατότητες συνεργασίας σε ποικίλους τοµείς και πράσινη βίζα».
Είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς ότι οι Τούρκοι λατρεύουν το παζάρι.

Και στο παζάρι αυτό η Τουρκία πάντα φροντίζει να εξασφαλίζει προκαταβολικά αυτά που θέλει και εις αντάλλαγµα δίνει υποσχέσεις τις οποίες ποτέ δεν τηρεί. Αλλά εµείς γιατί πρέπει πάντα να υποχωρούµε;
Στο κάτω-κάτω, στην ακµή της Οθωµανικής τους Αυτοκρατορίας εµείς, οι Ρωµιοί, ελέγχαµε το εµπόριό τους και, µερικές φορές, και την εξωτερική τους πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου