Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ο «ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ» & ΟΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ...

ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΚΟΜΠΛΕΞ τού ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ...!

Γράφει ο Νίκος Σχοινάς
π. Γενικος Δ/ντης του ΛΑΟΣ

Ο Λουδοβίκος έλεγε «το κράτος, είμαι εγώ» (L'État, c' est moi).
Και ο Καρατζαφέρης, ως άλλος «Λουδοβίκος», λέει:
«Eγώ τα ξέρω όλα, εγώ είμαι το κόμμα, δεν θέλω συνεργάτες, δικό μου το Τ/Α και η Α1 Δικά του όλα, αλλά θέλει και αυλικούς να τον
χειροκροτούν και να μη εκφράζουν διαφορετική άποψη απ΄ τη δική του.
Συγκεκριμένα:
*-- ΚΟΜΜΑ: Θεωρεί, ότι τόφτιαξε μόνος του, αυτός το οργάνωσε, αυτός έφερε τους ψηφοφόρους (με τις ηθικολογίες και τις παλινδρομήσεις στο κανάλι του και αλλού). Τους κομματικούς τιτλούχους τους αλλάζει λαϊκιστί «σαν τα πουκάμισα».
*-- Ποτέ δεν επέλεξε συνεργάτες με περγαμηνές και ποιότητα, γιατί έχει κόμπλεξ απέναντι σ ΄ αυτά, γιαυτό κατήργησε και το Συμβούλιο Αρίστων του κόμματος του, και, όσοι τέτοιοι επιλέγονται, πολύ σύντομα ταπεινώνονται, τσαλακώνονται, και η όποια «θεσούλα» τους δοθεί περιπαικτικά είναι άνευ αντικειμένου, αφού δεν τους αφήνει να εκτελέσουν ούτε αυτά τα λίγα καθήκοντα που τους αναθέτει.
*-- Για πρωτοβουλίες ούτε κουβέντα, γιατί μόλις αναλάβουν ή προτείνουν κάποια πρωτοβουλία, την άλλη μέρα βρίσκονται εκτός «κομματικού επιτελείου». Δεν επιτρέπει στους φερόμενους ως συνεργάτες του να συγκρίνονται μαζί του. Ο άνθρωπος έχει το «αλάθητο του Πάπα».
*-- ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ: είναι πανθομολογημένο, ότι δεν λειτουργεί τίποτα και όταν συγκαλεί (σπανίως) τα συλλογικά κομματικά όργανα, οι διαδικασίες εξαντλούνται σε μονόλογο του «Αρχηγού», συμπληρώνονται με μερικές χειραγωγημένες ομιλίες, όπου ακολουθεί υποβολιμαίο χειροκρότημα εις επιβεβαίωση των αποφάσεων, που δεν κατάλαβε και ενίοτε δεν άκουσε κανένας από τους περαστικούς.
*-- Το κατ΄ επίφαση καταστατικό έγινε «ακορντεόν». Φυσικά και δεν κρατούνται πρακτικά ή μάλλον για την ακρίβεια του λόγου θεωρούν πρακτικά την τηλεοπτική μαγνητοσκόπηση από το Τ/Α που δεν βγαίνει τίποτα παραέξω εκτός των ομιλιών του «Προέδρου». Καλά οι εκλογές που γίνονται στα συνέδρια (μόνο συνέδρια δεν είναι αυτά, αφού είναι για κάθε περαστικό), είναι παρωδία. «Ψηφίζει» και «η κουτσή Μαρία» και η κάλπη δίνει πρόσωπα που θέλει ο «αρχηγός».
*-- Το Τ/Α και Α1: είναι κλειστά κλαμπ και ελεγχόμενα καθ΄ ολοκληρίαν από τον Καρατζαφέρη. «Τα παιδάκια» που έχει εκεί δεν κάνουν βήμα χωρίς να τον ρωτήσουν. Ακόμη και τους προσκεκλημένους τους ελέγχει - εγκρίνει αυτός. Με αποτέλεσμα: εμφανίζονται οι ίδιοι και οι ίδιοι, εκπομπές χαμηλότατου επιπέδου, με αποκορύφωση τα εμετικά «λιβανιστήρι» και «κύριε ελέησον» στον Πρόεδρο.
*-- ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: αυτοί μετατράπηκαν σε χειροκροτητές και συμφωνούν σε όλα που τους λέει. Κρίμα όμως, γιατί υπάρχουν και κάποιοι αξιόλογοι με περγαμηνές και κοινωνική καταξίωση, αλλά τον αφήνουν να τους τσαλακώνει. Χειροκροτούν ακόμη και όταν ο «αρχηγός» υβρίζει από του βήματος της Βουλής την Αντιπολίτευση, ή, όταν επαινεί την Κυβέρνηση, που το συνιθίζει, όταν στριμώχνεται, επιδεικνύοντες απερίσκεπτα στις κάμερες τον «πολιτικό τους πολιτισμό».
Συμπέρασμα: Στο ΛΑΟΣ, είναι «είδος σε ανεπάρκεια», αλλά είναι κόμμα με ιδιοκτησιακό και προσωποπαγή χαρακτήρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου