Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

«ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ» ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ… ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΗ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Η ΦΡΑΣΗ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΩΣ… «ΔΑΝΕΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»…!!!

Γράφει η Εύα Γιαννοπούλου
Φοιτήτρια Νομικής Αθηνών


Για πτώχευση ετοιμάζεται η Ελλάδα την επερχόμενη χρονική περίοδο, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις επιθυμίες της Ευρωδανειστών ...
Κι όμως, ο χαρακτηρισμός της ως "επιλεκτική"
καθόλου δεν... χρυσώνει το χάπι, γιατί σε τίποτα δεν διαφέρει από την χρεωκοπία που πασχίζει να αποφύγει τόσο καιρό η Κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου.
Είναι, λοιπόν, απορίας άξιον πώς η πολιτική Παπανδρέου, ενώ υποτίθεται ότι εξαρχής σχεδιάστηκε προς αποφυγή της οικονομικής συντριβής της χώρας, κατάφερε μέσα σε ένα μόλις χρόνο να την οδηγήσει σε πτώχευση, και μάλιστα υπό τις χειρότερες συνθήκες που θα μπορούσαν να συντρέχουν: καταχρεωμένη από υπέρογκους τόκους και εδαφικά υποτελή.
Στο σημείο αυτό βρίσκεται το μικρό μυστικό του ΠΑΣΟΚ, που άλλωστε αποδεικνύεται και από επίσημα έγγραφα που είδαν πριν λίγες ημέρες το φως της δημοσιότητας. Η Ελλάδα οδηγήθηκε στην πτώχευση, γιατί το σχέδιο οικονομικής διακυβέρνησης διαμορφώθηκε ώστε να την οδηγήσει εκεί.
Είναι πλέον γνωστό, άλλωστε, το κερδοσκοπικό παιχνίδι των διεθνών οίκων σε βάρος της χώρας, τα τεράστια στοιχήματα στη χρεωκοπία της και η εικονική μόνο προθυμία βοήθειας από μέρους της Ευρώπης, η οποία στο όνομα της Ε.Ε. επέβαλε στην Ελλάδα τον πιο υψηλότοκο δανεισμό που θα μπορούσε να βρει αυτή στις αγορές!
Από την επερχόμενη επιλεκτική πτώχευση, λοιπόν, όχι μόνο η Ευρώπη εκτελεί όλες τις διεθνείς συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από την Κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου προκειμένου να λάβει πίσω τα δανεικά, αλλά και οι κερδοσκόποι επενδυτές πλουτίζουν, με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον αδελφό του Πρωθυπουργού!
Γιατί το άλλο μικρό μυστικό του ΠΑΣΟΚ είναι ότι και ο αδελφός του Γιώργου έχει αγοράσει ελληνικά ομόλογα ύψους 1,2 δις και τα έχει ποντάρει στη χρεωκοπία της Ελλάδας, διεκδικώντας αντίτιμο άνω των 100 δις. Με άλλα λόγια, η οικογένεια Παπανδρέου τζογάρει σε αυτό ακριβώς που διατείνεται ότι αγωνίζεται να... αποφύγει!
Έτσι, με περίσσια μαεστρία η πτώχευση ονομάστηκε "επιλεκτική", προκειμένου να διαφοροποιηθεί από την μέχρι τώρα γνωστή πτώχευση του κοινού δικαίου. Κι όμως, η διαφορά έγκειται μόνο στο ότι δεν θα είναι οριστική, αλλά μόνο προσωρινή, όχι όμως ορισμένου, αλλά αορίστου χρόνου, προσδιοριζόμενου από τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια που για άλλη μια φορά θα ριχθούν στον αγώνα να "σώσουν" μεγαλόψυχα τη χώρα...
Ποιος είναι, επομένως, ο χαραστηρισμός που αρμόζει σε έναν Πρωθυπουργό που παραπλάνησε το λαό, προσκάλεσε τους επώνυμους κερδοσκόπους του ΔΝΤ στην Ελλάδα, τους παραχώρησε εγγράφως την εθνική κυριαρχία με αντάλλαγμα ένα δανεικό κεφάλαιο λοιμώδες και εξωφρενικά υψηλότοκο, και εντέλει την έφερε στο σημείο της πτώχευσης, φροντίζοντας μάλιστα να πλουτίσει από αυτή?
(Επιλεκτικός) ψεύτης? (Επιλεκτικός) εθνικός προδότης? (Επιλεκτικός) πολιτικός δολοφόνος? Οι λέξεις γίνονται μικρές όταν πρέπει να περιγράψουν τέτοιου βάθους διαφθορά και σαθρότητα... Και η ιστορική δήλωση "λεφτά υπάρχουν" τώρα μεταφράζεται ορθώς ως... "δανεικά υπάρχουν".!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου