Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “ΟΛΙΓΟΨΥΧΟΣ”... ΣΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ--ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ και ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ...!!!

ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΔΙΟΤΙ "Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ"... ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...!!!


Αυτός--αυτός, είναι Πρωθυπουργός...!
Με αίσθημα ευθύνης, ο άνθρωπος τόπε...
Άστε πού τό έχει... "μέσα" του και του βγαίνει του παιδιού, το Πατριωτικό.!
«Το πατριωτικό καθήκον δεν επιτρέπει ολιγοψυχία».
«Η μάχη για τη σωτηρία της χώρας συνεχίζεται και στην υπηρέτηση αυτού του πατριωτικού καθήκοντος δεν συγχωρείται λιγοψυχία», τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Μετά δε από αυτές τις δηλώσεις πού θυμίζουν ομιλία σε πρασινοφρουρούς της δεκαετίας τού 80 επακολούθησε καταιγίδα μέτρων
είς βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.
Η συνταγή του Μνημονίου απέτυχε παταγωδώς και ο Πρωθυπουργός, όχι μόνο δεν την ομολογεί αλλά στο όνομα του Μνημονίου ζητάει και άλλα πρόσθετα μέτρα.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα πρώτα μέτρα του νέου πακέτου που θα έρθουν στη Βουλή και αποτελούν προϋπόθεση για τη συνέχεια της οικονομικής βοήθειας είναι τα εξής:
- Επιβάλλονται ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα αναψυκτικά.
- Εξισώνεται ο φόρος πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης.
- Επιβάλλεται ειδικός φόρος στο φυσικό αέριο, αλλά θα εξακολουθήσει να είναι φθηνότερο από το πετρέλαιο.
- Αυξάνονται κατά 20% τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ.
Ενώ βάζουν πωλητήριο παντού και διώχνουν κόσμο…
Ομοβροντία φόρων “τελειώνει” την κοινωνία!
Νέοι φόροι, ομοβροντία αποκρατικοποιήσεων και εκπαραθύρωση από το ευρύτερο δημόσιο χιλιάδων εργαζομένων που θα βρεθούν ξαφνικά χωρίς αντικείμενο δουλειάς προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης που αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης.
Πουλάνε ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, λιμάνια και Ταμιευτήριο
Θεωρείται ως δεδομένη η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο και στα αναψυκτικά καθώς και η αύξηση κατά 20% των τελών στα ΙΧ.
Ακόμη θα υπάρξουν περικοπές σε επιδόματα, ενώ θα επιβληθεί εισφορά και στις επικουρικές συντάξεις.
Στο τραπέζι παραμένουν σενάρια, όπως η αύξηση του ΦΠΑ σε δεκάδες είδη καθημερινής ανάγκης, καθώς και η μείωση του αφορολόγητου στις 10.000 ή και στις 8.000 ευρώ.
Επίσης θα επιβληθούν εισφορά αλληλεγγύης υπέρ ανεργίας στον δημόσιο τομέα ενώ θα αυξηθεί και η εισφορά υπέρ ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον θα αλλάξει η δομή στον φόρο καπνού, θα καταργηθούν φοροαπαλλαγές ενώ θα πέσει μαχαίρι σε επιδόματα, στον εφάπαξ στο δημόσιο καθώς και σε επικουρικες συντάξεις.
Οι οριστικές αποφάσεις και συμπληρωματικά μέτρα θα ληφθούν στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου