Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ-ΜΕΣΣΙΑ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑ ΔΕΣΜΕΥΕΣΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ και... ΜΕΤΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΑΙ...!!!

Γράφει η Εύα Γιαννοπούλου
Φοιτήτρια Νομικής Αθηνών

Με αφορμή τις άγιες μέρες του Πάσχα, μια ρεαλιστική πρόταση θα ήταν φέτος να εορτασθεί ο νέος Μεσσίας-Γιώργος αντί του Χριστού, μιας και τα θαύματα του πρώτου είναι αυτά που μονοπωλούν το ενδιαφέρον όλων τους τελευταίους μήνες.
Λεφτά υπάρχουν - Α, όχι σταθείτε, δεν υπάρχουν, τώρα που κοιτάμε καλύτερα.

Χρέος. Πτώχευση. Ελεγχόμενη πτώχευση.
Τα spreads ανεβαίνουν. Δανεισμός για να σωθούμε. Θέλετε κι άλλα?
Ή μήπως ήδη νιώσατε ότι η ανάλυση κατευθύνεται προς μια και μοναδική φράση, η οποία απλώς θεμελιώνεται πολλαπλά (και παραπλανητικά, μάλλον):
Η γη κάτω από τα πόδια μας ξεπουλιέται!
Αρχικά παρακολουθήσαμε τη χώρα να παραπαίει, αδυνατώντας να εξασφαλίσει για τους πολίτες τους μισθούς και τις συντάξεις των επερχόμενων μηνών. Ικετέψαμε να δανειστούμε.

Υπογράψαμε μνημόνιο - καταδίκη, όπως μας το πασάρανε, για να εξασφαλισθεί η φερεγγυότητά μας.
Και ο Γιώργος έγινε ο πρώτος αντισυμβαλλόμενος στην ιστορία όλου του κόσμου που πρώτα δεσμεύεται παθητικά σε επίπεδο διεθνές με την υπογραφή του και μετά θυμάται να διαπραγματευτεί!
Η αλήθεια είναι μία όμως:

λεφτά δεν υπάρχουν.
Λεφτά δεν υπήρχαν ποτέ.
Τα τεκταινόμενα της τελευταίας διετίας ακολουθούν ένα καλοστημένο μοντέλο, που ξεκίνησε ο αείμνηστος Παπανδρέου, κάνοντας τους Έλληνες πολίτες πλούσιους με δανεικά χρήματα εν μια νυκτί, συνέχισε ο Κώστας Σημίτης, υψώνοντας τη χώρα σε Ευρωπαϊκά στάνταρ ανεξαρτήτως της ικανότητάς της να ανταποκριθεί και να ανταπεξέλθει, και ολοκλήρωσε ο σημερινός πρωθυπουργός, πουλώντας την πατρίδα όσο όσο χάριν συμβολαίων, συμφωνιών και προγραμμάτων ετών.
Και να σκεφτεί κανείς ότι τα χρήματα που δανειστήκαμε επί Γιώργου Παπανδρέου είναι για να πληρωθούν τοκοχρεολύσια!
Αλλά αφού η άγρια δικτατορία των MEDIA θέλει τον Γιώργο να δανείζεται για να σώσει τη χώρα από την επικείμενη κατάρρευση,

και για να εξασφαλίσει μισθωτούς και συνταξιούχους από την ένδεια και την πείνα γεμίζοντας τα ταμεία, ορθά του δίνεται ο τίτλος του Μεσσία, και ο Έλληνας, καλά υπνωτισμένος από το πασοκικό παραλήρημα, σκύβει το κεφάλι ανακουφισμένος και λέει "ευχαριστώ".
Ευχαριστώ που ξέχασες την ιστορία μου.
Ευχαριστώ που πούλησες το έθνος μου.
Ευχαριστώ που έκανες τα παιδιά μου δουλικό του μεγάλου κεφαλαίου και εξίσωσες την Ελλάδα με την Αιθιοπία σε επίπεδο μέλλοντος και προοπτικής.
Γιατί όταν μου λες, Γιώργο, ότι θα ξεχρεώσω ως Έλληνας σύντομα ακολουθώντας το πρόγραμμά σου, το γέλιο μου ακούγεται στο Θεό!
Γι'αυτό, ένα μεγάλο κρίμα για τα παιδιά της γενιάς μου, των 20 και κάτι, που χάρη στην συνεχόμενη αδιαφάνεια, τις ψεύτικες υποσχέσεις και την διαφθορά των τελευταίων δεκαετιών, βιώνουν το σημερινό κράτος - στα χαρτιά "Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία", στην πραγματικότητα "ολιγαρχία αυθαιρέτων αποφάσεων".

1 σχόλιο:

  1. ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΡΑ ΜΟΥ .ΜΠΡΑΒΟ.ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή