Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ και ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ…

«ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ» ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ…!

Γράφει ο Αριστείδης Τσιπλάκος

π. Υπουργός

Είναι πάρα πολλοί που πρεσβεύουν ότι η λύση για να βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα είναι η επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσίου χρέους.
Στην περίπτωση που γίνει αυτό τότε η χώρα μας χάνει την αξιοπιστία της διεθνώς, την αξιοπρέπειά της και δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να επανέλθει στις αγορές για δεκάδες χρόνια.

Τα σενάρια που θα επακολουθήσουν θα είναι εφιαλτικά για τους απλούς πολίτες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την μείωση μισθών και συντάξεων, για τους μικροκαταθέτες και γενικότερα για το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο τμήμα του Δημοσίου χρέους οφείλεται στις προμήθειες όλων των εξοπλισμών που έγιναν την τελευταία περίοδο, όπως επίσης και των διαφόρων κρατικών προμηθειών που έγιναν με διακρατικές συμβάσεις όπως οι προμήθειες από την ΣΗΜΕΝΣ κ.λ.π.
* --
Δεν είναι δυνατόν να έχουμε πληρώσει στην ΣΗΜΕΝΣ για την ψηφιακή τηλεφωνία 56.000δρχ το 1994 και να… καταργηθεί ο διαγωνισμός που είχε γίνει το 1993 με προσφορά της ΙΒΜ 30.000 δρχ.!!!

* -- Άλλο παράδειγμα αναφέρω τα 30 Μιράζ που αγοράσαμε σε τριπλάσια τιμή από
εκείνη που τα αγόρασαν άλλες χώρες την ίδια ακριβώς περίοδο.!
* -- Δεν είναι δυνατόν να μας προμηθεύει η Γερμανία τρία υποβρύχια και μάλιστα ελαττωματικά αντί 450 εκ. ευρώ και την ίδια περίοδο τον ίδιο τύπο υποβρυχίων να τα προσφέρει στην Κορέα με τίμημα 150 εκ ευρώ.!
* -- Είναι δυνατόν να μην εξακριβωθεί το πραγματικό κόστος των Ρωσικών εξοπλισμών S300 κ.λ.π. που υπερτιμήθηκαν λόγω των αντισταθμιστικώ
ν 75. εκατ. δολαρίων που ουδέποτε εισπράξαμε, αλλά βρίσκονται σε λογαριασμούς οφ σόρ εταιριών των οποίων αγνοούμε τους μετόχους; * --
Δεν είναι δυνατόν για τους
Ολυμπιακούς αγώνες τίμημα που κατέβαλλε η χώρα μας για το C4I, να ήταν πενταπλάσιο από το τίμημα που προσφέρθηκε αργότερα από άλλη εταιρία για το ίδιο σύστημα για παρόμοιες ανάγκες στην Θεσσαλονίκη.
Αν εντοπισθούν όλες οι μεγάλες προμήθειες που έγιναν τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια τότε θα δούμε μια θεαματική μείωση του Δημοσίου χρέους,
που θα έχει σαν αποτέλεσμα την επάνοδό μας στις αγορές και την απαλλαγή μας από την τρόικα και το Δ. Ν. Τ…
Για πληρες κείμενο κάντε στις φωτο δεξιά κλικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου