Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ και ΤΗΝ..."ΑΝΑΒΑΛΟΥΝ"...!

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ "ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ", ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ... Β.ΗΠΕΙΡΟ ...!  

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
 

Το πρωτόκολλο της Κέρκυρας, που υπεγράφη στις 17 Μαΐου 1914 από τους εκπροσώπους της Αυτόνομης Ηπείρου (Ζωγράφος, Καραπάνος) και εγκρίθηκε άνευ όρων από την Αλβανική πλευρά, προέβλεπε κατοχύρωση των δικαιωμάτων θρησκείας, παιδείας, γλώσσας και αυτοδιοικήσεως.
Τα δικαιώματα αυτά τα αρνούνται οι Αλβανοί στους Βορειοηπειρώτες επί δεκαετίες παραγνωρίζοντας πως η Βόρειος Ήπειρος υπήρξε ανέκαθεν ακραιφνώς Ελληνική.
Η απογραφή είναι πολύ σημαντικό ζήτημα για το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και πρωτίστως για τα Εθνικά μας θέματα. Δυστυχώς όμως, η πλευρά της Αλβανίας για μια φορά ακόμη έδειξε το
φασιστικό της πρόσωπο, που δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται, παρ΄ότι έχουν παρέλθει είκοσι και πλέον χρόνια από τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα της εποχής Χότζα.
Έτσι, με ανακοίνωση της Αλβανικής Κυβέρνησης η διαφαινόμενη απογραφή μετετέθη για τον Νοέμβριο χωρίς να υπάρχει η... παραμικρή εγγύηση πραγματοποίησής της.!!!
Η πραγματική αιτία όμως ήταν ο φόβος που κυρίευσε Εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας λόγω του ότι η απογραφή θα περιείχε στοιχεία
Εθνικά (καταγραφή Εθνικής καταγωγής) και θρησκευτικά (καταγραφή θρησκεύματος πολιτών) και θα τους ανάγκαζε να σεβασθούν κατοχυρωμένα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας.
Για πλήρες κείμενο δεξιά στις φωτο καντε κλικ.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου