Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ...ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ η ΔΑΠ--ΝΔΦΚ...!!!

"ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΟ ΑΝΟΜΙΑΣ"...
 
Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 ομάδα 160 μεταναστών, που έφτασαν τα ξημερώματα από τα Χανιά εισέβαλαν στο χώρο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΝΟΠΕ), καταλαμβάνοντας το αίθριο αλλά και... το άρτι ανακαινισθέν κτήριο της οδού Σόλωνος.
Σκοπός τους είναι να χρησιμοποιήσουν τα κτήρια ως χώρο διαμονής για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η απεργία πείνας που θα πραγματοποιήσουν, ως μέσο πίεσης για την απόκτηση άδειας μόνιμης παραμονής στη χώρα μας.
Ως ΔΑΠ - ΝΔΦΚ δεν πρόκειται να ανεχθούμε καμία προσπάθεια μετατροπής της Σχολής μας σε κέντρο εκμετάλλευσης της ανθρώπινης ελπίδας και παράλληλα δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των χιλιάδων φοιτητών της Νομικής Σχολής.
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών να δώσουν λύση στο θέμα μεριμνώντας για την άμεση απομάκρυνση των ανθρώπων αυτών σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον και την επιστροφή της Σχολής στην ακαδημαϊκή της καθημερινότητα.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε την άμεση σύγκληση των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών προκειμένου να αποφασιστεί μια συλλογική μορφή δράσης για το ζήτημα.
Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να στηρίζεται στην ανοχή.
Το Πανεπιστήμιο δεν πρέπει να συνεχίσει να είναι άντρο ανομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου